Bekrić: Spreman za novu stranicu u karijeri

Izvor: Mondo, 23.Jan.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekrić: Spreman za novu stranicu u karijeri

"Videćemo kako će se odvijati prvih nekoliko trka u zimskom periodu, pa ćemo onda odlučiti da li ću trčati EP u Beogradu", otkriva planove rekorder Srbije na 400 metara prepone nakon duge pauze i promene trenera

Foto: Guliver/Getty images/Christian Petersen

Emir Bekrić vraća se na pravi put. Srpski atletičar je na Svetskom prvenstvu 2013. godine osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara prepone i napravio najveći uspeh, ali suprotno očekivanjima da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nastaviti ka zvezdama, njegova karijera krenula je nizbrdo.

Bekrić je dugo tavorio, borio se sa povredama, formom, potpuno "potonuo", pa je u drugoj polovini prošle godine napravio velike rezove. Odlučio je da prekine saradnju sa dugogodišnjim trenerom Mirjanom Stojanović i krene "od nule". On je u septembru otišao u Češku, gde je započeo saradnju sa trenerom Daliborom Kupkom, koji se specijalizovao sa rad sa atletičarima na 400 metara.

Emir Bekrić je izjavio da je to bio najteži period u njegovom životu, ali ujedno i veliki ispit tokom kojeg je shvatio da želi da nastavi da se bavi atletikom.

"Kada su kola krenula nizbrdo, počeli su da nestaju i ljudi iz mog okruženja. Kao kula od karata se sve rušilo. Samo nekoliko ljudi, koje mogu da nabrojim na prste jedne ruke, ostali su uz mene. Videli su da sam bio izgubljen i dezorijentisan. Bodrili su me da se dignem iz bezizlazne situacije i pronađem rešenje. I uspeo sam u tome. Sada sam u novom okruženju, imam novog trenera i motiv...", izjavio je za "Večernje novosti" Bekrić.

Jedna od najtežih stvari je bilo ostaviti trenera sa kojim je radio kroz čitavu karijeru i krenuti u nešto novo. Na ono što je bilo više se ne vraća.

"Štο je bilo, bilo je. Mnoge stvari su ostale nedorečene, tako treba i da ostane, jer sam ostavio to iza sebe. Bitno je da sam svestan svih situacija i grešaka koje smo moj bivši trener i ja pravili".

Sarpski rekorder u trci na 400 metara prepone "okrenuo je novi list".

"Da mi se nisu dogodile neke stvari danas ne bih bio u ovoj novoj situaciji sa Kupkom. Odradio sam mesec dana priprema u Južnoj Africi i presrećan sam. Zdrav sam i zahvalan na tome. Moje telo se adaptiralo na novi sistem treninga i pazim na njega, osluškujem ga. Ponovo uživam u sportu kojim se bavim, povreda je prošlost. Ne skidam osmeh sa lica", poručio je Bekrić.

Srpski preponaš polako pravi planovce za nastavak karijere, ali još nije doneo odluku da li će nastupati na Evropskom dvoranskom šampionatu u Beogradu, početkom marta.

"Prva stanica ka mom glavnom cilju biće zimska sezona. S obzirom na to da nisam ni četiri meseca u trenažnom procesu, ne očekujem poseban rezultat, mada ništa nije isključeno. Videćemo kako će se odvijati prvih nekoliko trka, pa ćemo onda odlučiti da li ću trčati EP u Beogradu. Ako ne na stazi, za vreme takmičenja ću biti na tribinama i bodriti naše takmičare".

Dugoročni plan je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"Kreće nova stranica u mom životu. San, ambicija i jasan cilj su tu. Naoružan strpljenjem krećem na put koji se završava u Tokiju. Ova 2017. biće godina povratka na stazu, bez ikakve presije ili rezultatskih ciljeva. Plan je da moje telo prođe ceo proces priprema i trka, kako bih vratio osećaj za takmičenja", otkrio je 25-godišnji Bekrić, koji je u karijeri ostvario najbolji rezultat na 400 metara prepone 48,05 sekundi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.