Barselona vratila dug Herkulesu

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jan.2011, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona vratila dug Herkulesu

Barsa se osvetila Herkulesu, za poraz na Kamp nou 11. septembra, jedini u dosadašnjem delu španskog šampionata. Nije bilo lako Kataloncima u Alikanteu, ali su slavili 3:0, vratili domaćinu milo za drago, upisali 15. uzastopnu pobedu u ligi i pobegli Realu na „plus sedam“. I ne samo to, izjednačili su rekord Reala iz sezone 1960/1961.
Prvi gol dao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je Pedro (12. u prvenstvu), na pas Ćavija, a u finišu, posle iskučenja Farinosa, dva puta u strelce se upisao i Lionel Mesi, koji je sada na koti 21, gol manje od Kristijana Ronalda.
Malagi ne pomažu ni silni milioni. Ekipa koja je najviše trošila u zimskom prelaznom roku (stigli Demikelis, Baptista, Mareska) u derbiju začelja, na svom terenu izgubila je od direktnog konkurenta Saragose 2:1 i pala na poslednju poziciju.
Veliki korak u borbi za opstanak napravio je i Sporting Hihon, koji je na Balearima šokirao Majorku 4:0. Prvi gol dao je David Kastro, trijumf je najavio Andre Kastro, a posle autogola Kevina Garsije potvrdio ga je Naćo Novo, nekadašnji napadač Rendžersa.
Fenjer više nije u rukama Levantea, koji je posle trijumfa protiv Hetafe 2:0 skočio za dve pozicije, ali alarm je i dalje upaljen pošto i 18. mesto znači selidbu u niži rang.
Takvih briga, bar za sada nema Sosijedad. Pobeda protiv Almerije 2:0 znači sigurno mesto u sredini tabele, sa čak deset bodova više od zone ispadanja. Ipak, nema opuštanja jer stara računica kaže da je za opstanak potrebno najmanje 40 bodova.  


SEMAFOR 21. KOLA
Subota
Majorka – Sporting 0:4 (D. Kastro 3, A. Kastro 67, Garsija 61. autogol, Novo 87)
Malaga – Saragosa 1:2 (Duda 15 – Bertolo 40, Sinama Pongol 87)
Levante – Hetafe 2:0 (Valdo 47, Kaisedo 54)
Sosijedad – Almerija 2:0 (Ansotegi 45, Tamudo 78)
Herkules – Barselona 0:3 (Pedro 43, Mesi 87, 89)
Deportivo – Sevilja 2:1 (Lasad 15, 62 – Negredo 63)
Nedelja
Atletiko Madrid – Bilbao (17)
Osasuna – Real Madrid (19)
Espanjol – Viljareal (21)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primera: Barsa izjednačila rekord, Mesi nastavio sa golovima

Izvor: Sportal.rs, 30.Jan.2011

Barselona i Lionel Mesi nastavili su u istom ritmu. Katalonci su ostvarili 15. pobedu u prvenstvu Španije, a Argentinac je bio dvostruki strelac i to u pobedi nad timom koji im je u septembru prošle godine naneo jedini poraz u prvenstvu, na "Nou Kampu".

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.