Barsa se provukla, Kalnietis promašio pobedu

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa se provukla, Kalnietis promašio pobedu

Košarkaši Lokomotive pobedili su Žalgiris u Kaunasu sa 76:74, a Barselona je bila bolja od Zijelone Gore 78:72 u drugom kolu C grupe prve faze Evrolige.

Tim iz Krasnodara imao je vođstvo tokom većeg dela meča, bilo je i +9 krajem treće četvrtine, ali su se domaći na krilima navijača brzo vratili u meč.

Ponovo se Lokomotiva odlepila, zahvaljujući Dilejniju bilo je 74:67 na nešto više od tri minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kraja, ali Kalnietis i Vujukas vratili su meč u egal – 74:74.

Domaći su napravili odluku da prave faul na 12 sekundi do kraja, Klaver je oba puta bio siguran, a na drugoj strani Kalnietisova trojka za pobedu izašla je iz koša.

Najbolji u drugoj pobedi ruskog tima bio je Malkolm Dilejni sa 21 poenom (7-10 iz igre), doduše uz 7 izgubljenih lopti, Rajan Brokof dodao je 13 poena i 6 skokova, a 12 poena ubacio je i Viktor Klaver.

Kod Žalgirisa je najzapaženiji bio Jan Vujukas sa 22 poena, Rejnaldas Sejbutis ubacio je 11, a Hanlan i Kalnietis po 9 poena.

U drugom meču dana Barselona je na tri minuta do kraja gubila sa 71:68 od Zijelone Gore trojkom Košareka, ali Katalonci su potom zaigrali čvrstu odbranu, do kraja su primili samo jedan poen i izbegli su novo neprijatno iznenađenje, posle poraza od Karšijake na startu takmičenja.

U timu Ćavija Paskvala najbolji je bio Samardo Semjuels sa 23 poena i 6 skokova, Navaro i Satoranski postigli su po 10 poena, Perperoglu je ubacio 8, a Laval je upisao 7 poena i 12 skokova.

Kod gostiju iz Poljske istakli su se Ponitka sa 15 poena i naš Dejan Borovnjak sa 15 poena (6-8 iz igre za 20 min), 6 skokova i 2 asistencije, dok je Moldoveanu upisao 14 poena.

Grupa C:

Žalgiris – Lokomotiva 74:76

Barselona – Zijelona Gora 78:72

četvrtak:

PAO – Karšijaka 85:73

Tabela: Lokomotiva 2-0, PAO 1-1, Žalgiris 1-1, Karšijaka 1-1, Barselona 1-1, Zijelona Gora 0-2

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žalgiris promašio trojku za pobedu, Kuban u Kaunasu do druge pobede

Izvor: Blic, 23.Okt.2015

U veoma uzbudljivom meču drugog kola Evrolige, košarkaši Lokomotive Kuban savladali su u Kaunasu Žalgiris sa 76:74...Do velike pobede, druge uzastopne u najjačem elitnom takmičenju, košarkaši Lokomotive su stigli uz dosta sreće, pošto Žalgiris nije iskoristio šut za pobedu u poslednjem napadu...Bili...

Nastavak na Blic...

EL: Kalnietis promašio pobedu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2015

Košarkaši Lokomotive pobedili su Žalgiris u Kaunasu sa 76:74 u drugom kolu C grupe prve faze Evrolige...Tim iz Krasnodara imao je vođstvo tokom većeg dela meča, bilo je i u suficitu od devet poena krajem treće četvrtine, ali su se domaći na krilima navijača brzo vratili u meč. Ponovo se Lokomotiva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.