Barsa angažovala bugarskog supertalenta

Izvor: MVP.rs, 01.Avg.2015, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa angažovala bugarskog supertalenta

Blaugrana je popunila roster.

Barselona je pred početak nove sezone pošla u potpuno renoviranje sastava. Kako je klub napustio veliki broj igrača, vice-šampion Španije se bacio u popunjavanje rupa u rosteru i to su uspeli da urade u veoma kratkom roku. Igrač koji bi trebalo da popuni broj u Blaugrani je Aleksandar Vezenkov (19, 206). Bugarski supertalenat je u periodu od 2011. do 2015. godine bio član Arisa i sa njim je pokupio brojna individualna priznanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs <<
Koliko je Bugarin dobar, pokazuje i podatak da je prošle sezone proglašen za MVP-a šampionata Grčke, igrača koji je najviše napredovao i najboljeg strelca, a tri godine zaredom je poneo titulu najboljeg mladog igrača istog takmičenja (2013-2015).

Prethodne sezone je za solunski klub beležio 16.8 poena, 7.3 skokova, 1.6 asistencija i 1.1 ukradenu loptu.

 

Barselona 2015/2016:

Plejmejkeri:

Karlos Arojo, Tomaš Satoranski, Pau Ribas

Bekovi:

Huan Karlos Navaro, Bred Oleson, Aleks Abrines

Krila:

Stratos Perperoglu, Markus Erikson

Krilni centri:

Džastin Dolman, Aleksandar Vezenkov

Centri: 

Ante Tomić, Samardo Semjuels, Šejn Laval, Musa Diane

(foto: FCB Basket / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.