Bajević glavni kandidat za selektora?

Izvor: Politika, 10.Avg.2010, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajević glavni kandidat za selektora?

EKSKLUZIVNO: Radomir Antić će u petak biti razrešen dužnosti a kako „Politika” saznaje, najveće šanse da ga nasledi ima trener atinskog AEK-a

Dušan Bajević (61), još uvek trener grčkog AEK-a glavni je kandidat za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje „Politika” iz dobro obaveštenih izvora, bliskih Fudbalskom savezu Srbije! Popularni „princ sa Neretve”, koga su pre tri dana napali huligani atinskog kluba AEK-a, po svemu sudeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će napustiti kormilo Atinjana kako bi postao selektor Srbije i vodio naš nacionalni tim u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2012. godine. Sadašnji selektor „orlova” Radomir Antić će sutra predvoditi fudbalsku reprezentaciju u prijateljskom meču protiv Grčke u Beogradu a već u petak, kada će biti održana sednica Izvršnog odbora, biće mu uručen otkaz!

Dušan Bajević je igrao u Veležu iz Mostara čak 400 utakmica od 1967. do 1975. godine i postigao 170 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 37 puta (29 golova). Bio je član reprezentacije koja je igrala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 1974. godine. Kao igrač nastupao je i za AEK iz Atine.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi pre četvrt veka, sa Veležom je osvojio Kup Jugoslavije 1986. godine, tri titule prvaka doneo je AEK-u iz Atine, 1992, 1993, i 1994. godine, a 1997. godine postao je trener Olimpijakosa. Četiri godine kasnije je sa PAOK-om osvojio grčki Kup da bi se godinu dana kasnije ponovo vratio u voljeni klub AEK. U maju 2006. imenovan je za trenera Crvene zvezde i posle nekoliko meseci i poraza od novosadske Vojvodine odlučio je da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba, nakon negodovanja i povika navijača sa severne tribine.

Radi se o veoma iskusnom stručnjaku, koji ne krije želju da mu je san da predvodi najjači tim Srbije. Kako „Politika” saznaje Bajević će sutra prisustvovati prijateljskom meču sa Grčkom u Beogradu, a već narednih dana trebalo bi da otpočnu zvanični pregovori oko njegovog angažmana u nacionalnom fudbalskom savezu. On je nakon neviđenog incidenta u Atini, kada su ga napali navijači AEK-a, najavio mogućnost povlačenja s klupe tog kluba.

Inače, nakon jučerašnjeg sastanka u Beogradu dogovoreno je da se o ovoj temi raspravlja početkom naredne nedelje. FS Srbije želi da angažuje proverenog stručnjaka poput Bajevića, dok su angažmani Lotara Mateusa, Vladimira Vermezovića i Ljupka Petrovića, za sada u drugom planu.

Dragan Todorović

objavljeno: 10/08/2010.
Pogledaj vesti o: Radomir Antić

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Antić: Pobeda nad Grčkom za početak nove sezone

Izvor: GoSerbia.com, 10.Avg.2010

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da očekuje da njegova ekipa u prijateljskoj utakmici protiv Grčke pruži dobru partiju i na pravi način najavi početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

Nastavak na GoSerbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.