Bajern jači od Reala i sudija (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2012, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern jači od Reala i sudija (FOTO)

Bajern - Real Madrid 2:1 (1:0)

Strelci: 1:0 - Riberi u 17. minutu, 1:1 - Ozil u 53. minutu, 2:1 - Gomez u 90. minutu.
Stadion: Alijanc Arena. Gledalaca: 66.000. Sudija. Hauard Veb (Engleska). Žuti kartoni: Badštuber, Roben i Lam (Bajern), Alonso, Koentrao, Di Marija, Ramos, Iguain, Marselo (Real).
BAJERN MINHEN: Nojer, Lam, Boateng, Badštuber, Alaba, Luis Gustavo, Švajnštajger (Miler), Roben, Kros, Riberi, Gomez.
REAL MADRID: Kasiljas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Koentrao, Ćabi Alonso, Kedira, Di Marija (Granero), Ozil (Marselo), Kristijano Ronaldo, Benzema (Iguain).
Bajern je nadigrao Real u prvom meča polufinala Lige šampiona i zasluženo slavio sa 2:1.
Ipak, na „Alijanc Areni“ u Minhenu, prvu šansu na meču imao je Karim Benzema u sedmom minutu. Mesut Ozil je „gurnuo“ loptu između dva igrača Bajerna u prazan prostor, Benzema šutirao sa ivice šesnaesterca pod prečku, ali je sjajno intervenisao Manuel Nojer.
Prva interesantna situacija pred golom gostiju viđena je u 15. minutu. Frank Riberi je pokušao da iscenira jedanaesetrac u 15. minutu, ali se sudija Hauard Veb nije dao prevariti. Za svaki slučaj i nekoliko igrača Reala je opkolilo Francuza nezadovoljni jer je simulirao prekršaj.
Bavarci su bolju igru krunisali vodećim golom u 17. minutu. Toni Kros je izveo korner, lopta se od Holgera Badštubera odbila pravo na nogu Riberiju, koji je sa nekoliko metara „zakucao“ loptu mrežu gostiju.
Bajern je pogotkom krunisao mnogo bolju igru od početka meča i generalno, prvih pola sata Nemci su dominirali. Bastijan Švajnštajger je oprobao udarac sa 18 metara iskosa, a lopta je prohujala tik pored desne stative gola Ikera Kasiljasa.
Nakon toga, igrači Kraljevskog kluba su uspostavili ravnotežu na terenu i propustili tri prilike. Prvo je u 37. minutu, Nojer „skinuo“ loptu sa glave Serhiju Ramosu, da bi minut kasnije udarac Anhela Di Marije bio izblokiran, uz bes Kristijana Ronalda što mu Argentinac nije asistirao.
U 40. minutu i udarac Benzeme sa nekoliko metara doživeo je istu sudbinu kao Di Marijin, a u kontranapadu umalo da se Mario Gomez upiše u strelce. Raspalio je po lopti iskosa sa 17 metara, ali se Kasiljas izvio koliko je dug i spasio čist pogodak.
Drugo poluvreme je počelo kao i prvo, šansom Karima Benzeme. Napadač Madriđana je previše oklevao u izglednoj situaciji pred golom Nojera, da bi ga na kraju izblokirao Žerom Boateng.
Arjen Roben se nije naigrao u prvih 45 minuta, ali je u nastavku došao do daha, pa je u 52. minutu šutirao malo preko gola sa 20 metara. Udarcu je prethodio njegov čuveni potez – dribling kojim se oslobađa čuvara i trči ka sredini.
Minut kasnije, Real je izjednačio čudnim golom. Nakon kontranapada, Ronaldo je izbio sam pred Nojera i mogao da bira gde će da uputi udarac. Obrukao se Portugalac jer je pogodio golmana Bajerna, a lopta se potom odbila do Benzeme. Francuz je petljao, ali je uspeo da uputi centaršut po zemlji na drugu stativu, šutirao je ponovo Ronaldo i pogodio Ozila ispred gol–linije za 1:1.
Poravnjanje rezultata nije pokolebalo domaće fudbalere, koji su nastavili sa atacima, a pored Robena koji je probijao Fabija Koentraa po desnoj strani kao od šale, razigrao se i Mario Gomez. Lako je ulazio u prilike, ali nijednu nije realizovao.
Najbolja je bila ona u 71. minutu, ali se centarfor Bavaraca propisno obrukao. Nakon slobodnog udarca domaćih, Ramos je očajno intervenisao i namestio loptu Gomezu kao na tacni, ali je ovaj sa pet metara prebacio gol! Imao je Nemac španskog porekla još dve dobre šanse, u 62. i 73. minutu.
U 81. minutu viđena je sumnjiva situacija u šesnaestercu Madriđana. Fabio Koentrao je panično intervenisao, iako nikog nije bilo pred njega od domaćih igrača i pogodio Pepea, čini se u šaku. Ipak arbitar iz Engleske je samo odmahnuo rukom, uz proteste Bavaraca.
Nakon toga, još jednom je Gomez pokušao, ovaj put glavom posle centaršuta Filipa Lama, ali pravo u Kasiljasa.
Drugi sporni detalj u kaznenom prostoru Reala dogodio se dva minuta pre kraja. Ramos i Fabio Koentrao su uklizali u noge Gomezu i delovalo je da su obojica defanzivaca gostiju pogodili noge Nemca, a ne loptu.
Ipak, Bajern je bolju igru tokom većeg dela meča materijalizovao drugim i pobedonosnim golom, koji mu donosi koliku–toliku prednost pred revanš na „Santjago Bernabeu“. Fabio Koentrao je po ko zna koji put ispao iz igre, ovaj put posle driblinga Lama. Desni bek domaćih je centrirao u peterac, a Gomez uklizao za 2:1 u 90. minutu!
Marselo je divljačkim potezom u 93. minutu pokvario sjajan meč, ali to za Brazilca nije ništa novo. Razočarenje je što sudija, koji je iz kolevke fudbala gde je fer–plej na ceni, ne ume da takvo ponašanje kazni crvenim kartonom.
Marselo je, čini se, sam krenuo ka svlačionici nakon što je oborio sa leđa Tomasa Milera, ne čekajući da mu Veb pokaže zasluženu kaznu. Pri tom, umalo nije dobio batine od igrača Bajerna, dok se Miler previjao na terenu. Ipak, Englez je pokazao levom beku Reala samo žuti karton, dok Miler nije hteo da prihvati izvinjenje.
Nekoliko sekundi kasnije, meč je bio gotov. Revanš je na programu 25. aprila u Madridu. U drugom polufinalu u sredu, sastaće se Čelzi i Barselona od 20.45.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Bajern - Real Madrid 1:0 (poluvreme)

Izvor: Sportal.rs, 17.Apr.2012

Fudbaleri minhenskog Bajerna imaju minimalnu prednost protiv Reala iz Madrida (1:0) na poluvremenu prve polufinalne utakmice Lige šampiona na "Alijanc areni".

Nastavak na Sportal.rs...

Bajern jači od Reala i sudija (FOTO)

Izvor: Utakmica.rs, 18.Apr.2012, 00:04

Bajern - Real Madrid 2:1 (1:0) Strelci: 1:0 - Riberi u 17. minutu, 1:1 - Ozil u 53. minutu, 2:1 - Gomez u 90. minutu. Stadion: Аlijanc Аrena. Gledalaca: 66.000. Sudija. Hauard Veb (Engleska). Žuti kartoni: Badštuber, Roben i Lam (Bajern),...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.