BARSELONA: Hvala bogu na Mesiju!

Izvor: Mondo, 06.Maj.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BARSELONA: Hvala bogu na Mesiju!

Prvotimci Barse kažu da nema reči kojima bi se mogli adekvatno opisati kvaliteti njihovog najboljeg igrača.

Lionel Mesi zadivio je fudbalski svet, golovima koji su Barselonu odveli na prag finala Lige šampiona u Berlinu.

Argentinac je sa dva pogotka "prelomio" prvi meč protiv Bajerna (3:0), kada se činilo da je Manuel Nojer sa tri-četiri vanserijske intervencije isfrustrirao domaćina na Nou Kampu i da će prvak Nemačke u revanšu biti favorit za prolaz.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"(Trener Bajerna, Pep) Gvardiola je bio u pravu - kada Mesi igra na svom najvišem nivou, onda je nezaustavljiv. Dao je dva fantastična gola, pogotovo drugi. Imamo veliku sreću da je igrač Barselone", rekao je štoper Đerar Pike, obećavši da će Katalonci u Minhenu pokušati da daju još neki gol i ponovo pobede.

LAM: IGRAČ KAO SVAKI DRUGI

Fudbaler Bajerna Filip Lam odbio je da se složi sa konstatacijom da je Lionel Mesi nerešiva enigma za protivničke odbrane.

"Mesi je fudbaler kao i svaki drugi. Suočili smo se sa njim kada smo pobedili Barselonu 7:0 (u dvomeču polufinala 2013), suočili smo se sa njim u finalu Svetskog prvenstva. Mesi nije problem", rekao je Lam.

"Zaustavili smo Mesija mnogo puta. Večeras to nije bilo moguće. Divan fudbaler", dodao je Bastijan Švajnštajger.

"Mesi je igrač koga je nemoguće opisati. Samo ga treba gledati. Srećni smo zbog rezultata, ali moramo da dovršimo posao sledeće nedelje", nadovezao se Mesijev zemljak Havijer Maskerano.

Hrvat Ivan Rakitić odao je priznanje i drugoj dvojici napadača, Nejmaru (strelac trećeg pogotka) i Luisu Suarezu.

"U napadu imamo zaista neverovatne igrače, a Mesi je jedinstven u svetu. Ne postoji niko sličan njemu i hvala bogu što igra za nas. Presrećni smo zbog njegovih golova, ali najviše zbog kompletnog posla koji je večeras odradila ekipa", rekao je Rakitić.

Karlos Buskets smatra da je Mesi "garancija uspeha".

"On je najbolji na svetu, čak i ako ne dobije tu nagradu. Svi ljudi u fudbalu to znaju".

Čisto da ukrasi fenomenalno veče, Argentinac je sa 77 golova izbio na prvo mesto "večne" liste strelaca Lige šampiona, ispred Kristijana Ronalda sa 76.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.