BALKANIJADA: Dve medalje Srbiji u Novom Sadu

Izvor: HotSport.rs, 30.Avg.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BALKANIJADA: Dve medalje Srbiji u Novom Sadu

Luka Milić i Nataša Pavlović su vicešampioni Balkana! Srpski mešoviti dubl osvojio je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje je od 28. do 30. avgusta 2015. u Novom Sadu okupilo preko 150 učesnika iz sedam zemalja – Turske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

 
U neizvesnom i uzbudljivom finalu evropski viceprvak za igrače do 15 godina iz Švajcarske 2014. i njegova partnerka izgubili su od turske >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << kombinacije Jazgan Kalisir, Kader Inal. Na putu do finala ovog takmičenja pred našim reprezentativcima padali su redom Stefan Konstandače i Andrea Dimitriu iz Rumunije, Emre Sonmez i Ilajda Ozelgul iz Turske i njihovi sunarodnici Kubilaj Sadi i Jaren Dolču.
- Nekoliko dana pred početak Balkanskog prvenstva bio sam bolestan i bilo je pitanje da li ću uopšte učestvovati. Međutim, stisnuo sam zube jer nisam hteo da propustim ovako važan događaj. Zbog toga nisam igrao neke mečeve u ekipnom delu šampionata, a stručni štab je odlučio da ne nastupim u muškom singlu, mojoj najjačoj kategoriji. Kada se sve to ima u vidu presrećan sam postignutim u Novom Sadu. Pored ekipne bronze, u paru sa Natašom Pavlović stigao sam do srebra u mešovitim parovima. Bilo je izuzetno teško. Osim meča sa Rumunima u drugom kolu, svi ostali okršaji bili su izuzeto zahtevni. Ipak, pobedom u četvrtfinalu posle tri seta nad prvim nosiocima, kojom smo sve iznenadili, došli smo do medalje. Nakon toga smo i u polufinalu imali jedan iscrpljujući meč koji smo rešili u svoju korist i došli do velikog finala. U okršaju za zlato ponestalo je snage i na kraju smo morali da se zadovoljimo srebrom koje je ogroman uspeh – kazao je posle nezaboravnog finala Luka Milić.
I njegova partnerka u mešovitom dublu bila je prezadovoljna bilansom u Novom Sadu.
- Bilo je jako zanimljivo tokom čitavog turnira. Iako smo i Milić i ja imali zdravstvenih problema pred takmičenje nismo gubili samopouzdanje. Pružili smo partije iznad svojih mogućnosti i na kraju stigli do srebra što je, uz bronzu u ekipnoj konkurenciji, učinilo ovaj šampionat nezaboravnim. I u finalu smo dali svoj maksimum, ali je odlučila u to trenutku bolja fizička sprema protivnika. I u ženskom dublu sa Marijom Sudimac bila sam na korak od plasmana u polufinale, ali ne mogu da žalim za medaljom jer je Marija bila neuporedivo mlađa od svih takmičarki u Novom Sadu – istakala je Nataša Pavlović.

Pored srebrnog odličja u mešovitim parovima Srbija se u Novom Sadu okitila i sa bronzom u ekipnom delu šampionata koji je prethodio okršajima u pojedinačnoj konkurenciji. Tim naše zemlje u sastavu Luka Milić, Andrija Doder, Nenad Milošević, Mateja Manić, Aleksa Lutovac, Anja Velemir, Marija Sudimac, Nataša Pavlović, Anja Simić i Sofija Dmitrović osvojio je drugo mesto u A grupi koje mu je donelo plasman među četiri najbolje selekcije.
U okršaju za finale srpska ekipa poražena je od Bugarske, tako da je došla do bronzanog odličja koje je pripalo i drugom polufinalisti Rumuniji. Zlato je osvojila Turska, a srebro Bugarska. Da je bilo samo malo više sreće skor Srbije, koja je u Novom Sadu imala najmlađi sastav, bio bi bogatiji za još medalja, iako su i dva odličja na svojevrsnom mini evropskom prvenstvu izuzetan uspeh. Na korak od odličja u “Slanoj Bari” stali su Milošević u muškom singlu, Sudimac u ženskom singlu, Milošević i Velemir u mešovitom dublu, Doder i Milić u muškom dublu, te Pavlović i Sudimac u ženskom dublu.
“Balk
The post BALKANIJADA: Dve medalje Srbiji u Novom Sadu appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.