B92: Partizan tek u trećem šeširu

Izvor: B92, 06.Jul.2010, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Partizan tek u trećem šeširu

Košarkaši Partizana, žrebanje za novu sezonu Evrolige dočekaće u četvrtak 8. jula u trećem šeširu, nezvanično saznaje B92.

Iako su prethodne tri godine (koje se računaju prilikom sastavljanja šešira) obezbedili dva plasmana u četvrtfinale i jedan Fajnal For, 'crno-beli' su svrstani u treći šešir, jer je Evroliga kao dodatni kriterijum računala i koeficijent lige u kojoj Partizan igra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Time je šampion Srbije praktično oštećen, jer bi po učinku u prethodne tri sezone, sigurno bio u drugom „šeširu".

Čini se da je Evroliga, ovim modelom ponovo pronašla način da u prvi plan "izbaci" one najbogatije, a ne one koji su to zaslužili po rezultatu.

Bez obzira na novonastalu situaciju, 'crno-beli' će sa pojačanjima i najavljenim ostankom Kecmana, Vraneša i Božića biti kandidat za ulazak u TOP 16 fazu.

Podsetimo, na žrebanju u četvrtak u Barseloni naći će se ovi timovi: Armani Džins Milano (Italija), Aseko Prokom Gdanjsk (Poljska), Brose Baskets (Nemačka), Kaha Laboral Vitorija (Španija), Šole Basket (Francuska), CSKA Moskva (Rusija), Efes Pilsen Istanbul, Fenerbahče Ulker Istanbul (Turska), Cibona Zagreb (Hrvatska) (preko NLB lige), Lietuvos Ritas Viljnus (Litvanija), Lotomatika Rim (Italija), Makabi Elektra Tel Aviv (Izrael), Montepaski Sijena (Italija), Olimpiakos Pirej, Panatinaikos Atina (Grčka), Partizan Beograd (Srbija), Pauer Elektroniks Valensija (Španija) (pobednik Evrokupa), Real Madrid, Regal FC Barselona, Unikaha Malaga (Španija), Union Olimpija Ljubljana (Slovenija) (preko NLB lige), Žalgiris Kaunas (Litvanija) i dva pobednika iz kvalifikacija u kojima će učestvovati 16 klubova (Hemofarm Vršac, Budućnost Podgorica, a kao najveći favoriti izdvajaju se Himki, UNIKS, ALBA...).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan u trećem šeširu?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2010

Košarkaši Partizana najverovatnije će biti smešteni u treći šešir na žrebu za novu sezonu Evrolige, koji je na programu 8. jula u Barseloni.

Nastavak na Vesti-online.com...

Šok iz Evrolige, Partizan tek u trećem šeširu

Izvor: GoSerbia.com, 06.Jul.2010

Evroliga je donela odluku, ali očigledno pogrešnu. Partizan će žreb za narednu sezonu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja dočekati iz trećeg šešira, iako je bio učesnik Fajnal-fora u Parizu.

Nastavak na GoSerbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.