Atomska muva na klupi Cedevite

Izvor: Mondo, 06.Jul.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atomska muva na klupi Cedevite

Đanmarko Poceko, po mnogo čemu jedinstveni trener, od ponedeljka je asistent šefu struke Zagrepčana. Pogledajte šta bismo od njega mogli da vidimo u ABA ligi dogodine.

Foto: YouTube

Kao košarkaš ostao je upamćen kao karakterni plejmejker, vanredno borben od prvog do poslednjeg minuta. Sličan je i kao trener.

Uostalom, zagrebačka i "jadranska" publika imaće dovoljno prilika da u nastupajućoj sezoni upozna Đanmarka Poceka (43), bivšeg šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << struke Orlandine i Varezea. U takmičarskoj 2015/16 sedeće na klupi Cedevite kao pomoćnik Veljku Mršiću, nasledniku Jasmina Repeše.

Potvrda te informacije objavljena je u ponedeljak popodne.

"Igrajući sa Mršićem u Varezeu osvojio sam jedini naslov u karijeri. Odrastao sam delom i u Umagu i navijao za tadašnjeg idola Dražena Petrovića i zato je za mene dolazak u Hrvatsku vrlo uzbudljiv", rekao je Poceko.

Nema dileme, utakmice Cedevite mogle bi da budu i te kako zanimljive i van terena, samo ako bi Poceko pokazao bar deo performansa koji su ga proslavili koliko i njegovi igrački uspesi i trenerski talenat.

U Italiji je zbog svog temperamenta, proslava i svađa nazivan i "ludakom".  Nadimak "atomska muva" nosi iz igračkih dana, zadržao ga je i u trenerskom dobu.

Tokom utakmica svojih timova, Poceko podjednaku pažnju obraća i na atmosferu u hali, pa je neretko podiže poput vođe navijača, dok važne poene slavi kao fudbalske golove.

Tokom igračke karijere, ulazio je u sukobe sa trenerima i, uopšte, nadređenima. Tako se dobro pamti njegova svađa sa Bogdanom Tanjevićem, zbog koje 1999. nije bio deo reprezentacije koja je osvojila evropsko zlato.

Pogledajte kako to radi Đanmarko Poceko.



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.