Arsene, srećna godišnjica!

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsene, srećna godišnjica!

Ekipa Arsenala nije dozvolila Čelsiju da i treći put upropasti svečani trenutak prekaljenog francuskog stručnjaka.

Arsen Venger 2005. godine je izgubio svoj 500. zvanični meč na klupi Arsenala (0:1), a devet godina kasnije i hiljaditi, i to rezultatom 0:6. Tim koji mu je oba puta zagorčao jubilej, bio je Čelsi.

Ovog puta, u nedelji kada Venger obeležava 20 godina od dolaska u Arsenal i engleski fudbal, njegovi igrači deklasirali su gradskog rivala (3:0), nanevši >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mu najubedljiviji poraz u međusobnim susretima još od aprila 1997!

I sam Venger izjavio je da je njegov tim pružio jednu od najdominantnijih partija poslednjih godina...

"Ovo jedan od onih dana u trenerskoj karijeri, kada kažeš sebi 'danas je sjajan dan'. Uvek želiš da tvoj tim odigra savršeno, ali to se nikada ne desi. Prvo poluvreme današnje utakmice bilo je blizu perfekcije", smatra Venger.

"Tobdžije" su povele u 11. minutu preko Aleksisa Sančeza, koji je kaznio nesigurnost i sporost Gerija Kejhila.

POVREDA KOKELANA

Baš sve bi u subotu uveče bilo obojeno pozitivnim tonovima za Arsenal, da Fransis Kokelan u prvom poluvremenu nije morao da napusti teren zbog povrede kolena. Proletos je zbog sličnog problema pauzirao dva meseca.

Zatim je Tio Volkot krunisao maestralna dodavanja Ivobija i Beljerina, da bi Mesut Ozil postavio konačan rezultat pošto je osvojio loptu na ivici svog kaznenog prostora, pretrčao sa njom preko 50 metara i onda na centaršut Sančeza prevario Tiba Kurtou, volej udarcem od zemlju.

"Igrali smo sa stilom. Brzo, sa puno kretanja, tačno onakav fudbal kakav želimo da igramo. Nadam se da je ova utakmica uverila igrače da smo na pravom putu. Još imamo prostora za napredak".

Arsenal je u međusobnim susretima sa Čelsijem prolazio jako loše, pogotovo nakon poslednje pobede u Premijer ligi, ostvarene 29. oktobra 2011.

Venger je priznao da su želeli da promene negativan trend, ali je i naglasio:

"Fudbal nije briga za istoriju i godišnjice, važno je samo kakav si rezultat ostvario danas. A, mi smo danas bili zaista dobri".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.