Antverpen: Pokušao kolima da uleti u šoping zonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antverpen: Pokušao kolima da uleti u šoping zonu

Belgijska policija je danas uhapsila muškarca obučenog u kamuflažnu odeću koji je pokušao da automobilom u punoj brzini uleti u šoping zonu u belgijskom lučkom gradu Antverpenu, prenosi AFP.

Šef antverpenske policije Serž Mujters je objavio da je muškarac severnoafričkog porekla.

"Vozilo sa francuskim tablicama pokušalo je da u punoj brzini uđe u Meir (ulicu poznatu po šopingu). Muškarac u kamuflažnoj odeći je odveden", kazao je Mujters na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za medije.

On je naveo da su "pešaci morali da skoče u stranu".

"Zahvaljujem u ime celog Antverpena vojnicima koji su intervenisali, policijskim službama i snagama za specijalne intervencije", rekao je Mujters.

AFP podseća da je ovaj napad usledio dan nakon napada ispred britanskog parlmenta u kojem su ubijene tri osobe i napadač, na godišnjicu napada u Briselu u kojima je prošle godine stradalo 32 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.