Anćeloti počeo „operaciju Silva“: Realovo tajno oružje stiže iz Brazila

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2014, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anćeloti počeo „operaciju Silva“: Realovo tajno oružje stiže iz Brazila

Starteg Madriđana želi da dovede Kruzeirovog mladog asa i već je počeo da se raspituje o mogućnosti transfera

Real Madrid ima sastav prepun vrhunskih fudbalera, pa je teško zaključiti da li im je potrebno neko ozbiljno pojačanje. Anćeloti može do mile volje da meša karte i da rezultati ne trpe. Od golmana do atomskog trilinga u napadu, Real na svakoj poziciji ima makar po dvojicu sjajnih fudbalera.

Ipak, bilo bi naivno očekivati da neće doći neko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pojačanje u zvezdanom timu Kraljevića narednog leta. Florentino Perez je čovek koji nikada nije zadovoljan i kojem je u krvi da u svakom letnjem prelaznom roku dovede makar po jednu bombastičnu akviziciju. Tako će najverovatnije biti i sledećeg leta, a spekuliše se na kojoj to poziciji Real može da dovede novu zvezdu.

Još jedan štoper? Desni bek? Napadač? Najverovatnija opcija je da će to biti novi igrač u veznom redu, a ime je već procurelo. Real Madrid je već naciljao metu i počeo da se raspituje.

Nije reč o nekoj velikoj zvezdi evropskog fudbala, već o momku koji bi to uskoro mogao postane. U pitanju je Lukas Silva iz Kruzeira.

Ovaj 21-godišnji Brazilac je prva velika želja Reala za naredno leto. Lukas Silva je član šampionskog tima Kruzeira koji dominira brazilskim fudbalom već dve godine. Igra na poziciji zadnjeg ili centralnog veznog i spekuliše se da će biti zamena za Samija Kediru koji će na kraju sezone kao slobodan igrač napustiti Madrid.



Madridska štampa piše da je trener Karlo Anćeloti već počeo da se raspituje za mogućnost dovođenja Silve čija cena iznosi oko 15 miliona evra. To je potvrdio i čuveni brazilski trener Tite gostujući u jednoj TV emisiji u Brazilu. Bivši starteg Korintijansa, Palmeirasa, Internasionala, Gremija i još nekih klubova, potvrdio je da ga je Anćeloti zvao zbog Lukasa Silve.

„Anćeloti mi je rekao da bi Silvi mogao da ponudi ugovor narednog leta i pitao me da li ovaj igrač može da se uklopi na pozicijama u veznom redu sa Krosom i Modrićem. Rekao mi je i da traži takvo pojačanje jer njegov predsednik Perez ne želi da dovodi defanzivce. Perez je želeo da dovede Marka Rojsa, ali mu je Anćeloti rekao da ne zna gde bi mu Rojs igrao sa onakvom konkurencijom u timu“, otkrio je Tite.

Realove namere su otkrivene, ali Madriđani će morati dobro da se potrude da se dokopaju supertalentovanog Brazilca za kojeg su još zainteresovani Arsenal, Mančester Junajted, Juventus i Inter.

Odlaskom Kedire ostaće upražnejno mesto u veznom redu. Kao moguća pojačanja su se pominjali Pol Pogba i Mateo Kovačić, a Brazilac deluje kao jeftinija i isplativija varijanta. Kros, Modrić i Hames Rodrigez su nedodirljivi u veznom redu, ali Anćeloti želi i jednog igrača defanzivnijih karakteristika. Ima Iska koji ove sezone fenomenalno koristi svaki minut proveden na terenu i može da popuni tu poziciju, ali mu defanziva nije jača strana. Tu je i Iljaramendi koji još nije opravdao sva očekivanja, a ne treba zaboraviti ni Kazemira koji je na pozajmici u Portu.

Izvesno je da jedan vezista dolazi u Real na kraju sezone, a Lukas Silva se u ovom trenutku izdvojio kao prva meta.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.