Ana za istoriju i milion evra!

Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana za istoriju i milion evra!

Pošto je ustoličena na prvom mestu svetske rang-liste, novu kraljicu belog sporta, Anu Ivanović, očekuje još jedan veliki izazov - borba za prvu grend slem titulu u karijeri i milion evra (14, RTS)! Za protivnicu će imati Ruskinju Dinaru Safinu, poznatiju kao igračicu za koju ne postoji izgubljen set, koja je u protekla tri meča oborila na pleća slavne zemljakinje - Dementijevu, Kuznjecovu i Šarapovu. Ipak, nije isto >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti prvi na svetu sa ili bez trofeja jednog od četiri najjača turnira...

Toga je svesna i Ivanovićeva, koja skromno priznaje da, kada je dolazila u Pariz, nije očekivala ovakav rasplet, iako je i prošle godine dogurala do finala, gde je izgubila od neprikosnovene Belgijanke Žastin Enan.

- Očigledno je da sam vrlo uzbuđena. Iskreno, nisam očekivala da ću već sada postati broj 1. Ali, Rolan Garos još nije završen. U svaki meč ulazite da pobedite, pa takav pristup imam i pred finale. Želim da pobedim u poslednjem meču u Parizu. Safina je pokazala izuzetnu snagu, odlično se kreće po terenu, neće mi biti lako - jasna je Ivanovićeva, koja će, prema ocenama vodećih svetskih stručnjaka, ali i bukmejkera, biti veliki favorit.

PLJUŠTE POHVALE SA SVIH STRANA

O uspehu srpskog tenisa naširoko se piše u svetu i niko nije iznenađen partijama Novaka, Ane, Jelene, Nenada... Tako Los Anđeles tajms kaže da su „Srpkinje odigrale meč od kojeg vam se glava zavrti“, dok francuska štampa ocenjuje da su teniserke iz Srbije prikazale „pravi spektakl“. Italijanski Korijere delo sport ocenjuje da je na tron sela „slatka Ana, koja vam se uvlači pod kožu“ umesto „hladne i arogantne Marije Šarapove“. Hvalospevi stižu i sa tradicionalno nezainteresovanog Ostrva - Independent kaže da se može lako dogoditi da „devojka u roze haljinici“ dugo ostane na čelu VTA liste...

Biti broj 1 na svetu za Anu je ostvarenje snova, ali i „pojačavanje“ bankovnog računa od deset miliona dolara, koliko će je nagraditi sponzor, proizvođač teniskih reketa „Joneks“.

Sa druge strane, rođena sestra Marata Safina, Dinara, takođe priznaje da nije verovala da će se naći u završnici turnira i naglašava da ju je „Bog spasao“.

- Samo me je Bog sačuvao u pojedinim teškim trenucima i pomogao da stignem do finala. Dva puta sam bila na ivici poraza i ne verujem da će mi dati i treću šansu. Zato, ovog puta promeniću stil igre. Ne smem da budem više pasivna, moj nastup će biti znatno agresivniji, u šta ćete se uveriti - zapretila je Safina.

Ruskinja ne oseća pritisak zbog finalnog meča.

- Nemam iskustva u ovakvim, velikim događajima. Ali, valjda je to još samo jedan meč. Teren je isti, loptice iste... Samo je pitanje kako vi to predstavite u svojoj glavi - zaključila je Ruskinja.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Ivanović osvojila Rolan Garos

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jun.2008

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je danas Rolan Garos, savladavši u finalu Ruskinju Dinaru Safinu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Ivanovićevoj je ovo prvi grend slem trofej u karijeri, i sedmi ukupno. Prošle godine igrala je u final ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Trijumf Ane Ivanović

Izvor: Kurir, 07.Jun.2008

PARIZ, 7. juna (Tanjug) - Srpkinja Ana Ivanović pobednica je Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, koje se igra na terenima Rolan Garosa, pošto je danas u Parizu u finalnom meču pobedila Ruskinju Dinaru Safinu sa 6:4, 6:3. Zahvaljujući sjajnim igrama u Parizu i osvojenom prvom Gren slem turniru...

Nastavak na Kurir...

KRUNISANA

Izvor: Kurir, 08.Jun.2008, 07:37

Prvo mesto na WTA listi Ana Ivanović je juče krunisala osvajanjem Rolan Garosa! Srpska teniserka je u svom trećem grend slem finalu savladala Dinaru Safinu sa 6:4, 6:3, i za to dobila milion evra. Iako je Ruskinja startovala sa puno samopouzdanja, i dalje će ostati samo mlađa sestra Marata Safina,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.