Amerikanci kupuju Everton

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci kupuju Everton

Američki konzorcijum blizu je da za 200 miliona funti postane vlasnik "karamela"

Foto: Getty images/Clive Brunskill

Grupa, koju predvodi bivši vlasnik bejzbol tima San Dijega Džon Džej Mur i njegov saradnjik Čarls Noe, poslednjih meseci vodi razgovore sa prvim čovekom Evertona Bilom Kenrajtom i očekuje se da će pregovori biti uskoro uspešno okončani, prenosi BBC.

Mur i Noel su prvobitno bili zainteresovani da otkupe Svonsi, ali su se ipak odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za klub iz Liverpula.

Kenrajt je na čelu Evertona od 1999. godine, kada je postao vlasnik za "samo" 20 miliona funti, ali je izjavio da je spreman da ustupi svoje mesto ljudima koji su spremni da ulože nove investicije, pre svega u stadion.

Amerikanci će navodno platiti 200 miliona funti za premijerligaša.

Fudbaleri Evertona trenutno se nalaze na osmom mestu na tabeli Premijer lige sa 35 bodova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.