Ajaks, Lion, Junajted i Šalke u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajaks, Lion, Junajted i Šalke u četvrtfinalu

Menhengladbah vodio 2:0 i ispao. Toti nije pomogao Romi. Rostov nije izlazio iz kaznenog ni kada je primio gol. Povreda Pogbe...

Nakon što su u terminu od 19 časova ovog četvrtka uveče, plasman među osam najboljih izborili Bešiktaš, Selta i Genk, nešto kasnije uveče to pravo izborili su Ajaks, Mančester junajted, Anderleht i, u dve najuzbudljivije utakmice večeri, Lion i Šalke.

Roma i Borusija Menhengladbah napadali su gotovo do 23 časa uveče, duboko u nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vremena na "Olimpiku" i "Borusija parku", ali nisu uspeli da stignu do golova koji bi ih odveli dalje.

Posle pobede od 4:2 na "Žerlanu", Lion je poveo rano u Rimu i potom drhtao do poslednje sekunde, jer je "vučica" odbila da se preda, postigla dva gola do 60. minuta i onda punih 35 minuta atakovala sa svih strana na gol portugalskog čuvara mreže Antonija Lopesa... bezuspešno.

Trener Lućano Spaleti, dok je gledao kako sjajni Edin Džeko u nepovrat šalje neke od fantastičnih prilika u kojima se našao, pokušao je uvođenjem legendarnog Frančeska Totija u finišu utakmice da stigne do neophodnog trećeg gola, ali Rimljani nisu pronašli put do mreže. A, mogli su. Ili bolje reći morali.

Na kraju: Roma - Lion 2:1 (1:1), što je svakako manje loš scenario za eliminaciju od onog koji su u isto vreme potpisali fudbaleri Borusije Menhenghadbah.

Oni su iz Gelzenkirhena pre sedam dana vratili obećavajućih 1:1, imali 2:0 na rasprodatom stadonu već u prvom poluvremenu, ali im ta prednost nije donela ništa osim ispadanja:

Menhengladbah - Šalke 2:2 (2:0), zahvaljujući pogocima Leona Gorecke u 54. i Nabila Bentaleba sa bele tačke u 68. minutu.

Potom, pokušali su zeleno-crni da ponovo napadnu mrežu golmana Ralfa Farmana - ali izlaza iz novonastale situacije nije bilo. Šalke se odbranio i plasirao u četvrtfinale kao jedini predstavnik Bundeslige, očekujući ishod žreba na kojem će biti dva belgijska kluba i po jedan iz Turske, Španije, Holandije, Francuske i Engleske.

Pored Lestera, učesnika četvrtfinala Lige šampiona, Mančester junajted ostao je jedini klub iz Premijer lige u evro-kupovima zahvaljujući neverovatno defanzivnom izdanju fudbalera ruskog Rostova na "Old Trafordu", koji su se branili bukvalno telima u petercu, čak i nakon što je njihov bunker probio tandem Zlatan Ibrahimović - Huan Mata u 71. minutu.

Ibrinom asistencijom za Matu, Junajted je došao do vođstva posle kojeg Rostov nije ni pomislio da istrči iz svog šesnaesterca izazivajući podsmehe publike na stadionu - 1:0 (0:0).

Loša stvar za menadžera "đavola" Žozea Murinja je povreda Pola Pogbe kojeg je u 48. minutu morao da zameni Maruan Felaini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.