Advokat je novi selektor Srbije!

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jul.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat je novi selektor Srbije!

Dik Advokat će od 1. avgusta zvanično biti selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Iskusni trener je prema navodima holandskih medija prihvatio da u naredne dve godine vodi "orlove".

Nisam želeo da radim kao trener u klubu. Bilo je kontakata sa Južnoafrikancima, ali od toga nije bilo ništa. Fudbalski savez Srbije je bio uporniji. Srbi imaju dobar tim i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << možemo da se koncentrišemo na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj - rekao je Advokat za holandske medije i potvrdio da će ugovor trajati zaključno sa krajem kontinentalnog šampionata.

- Mislim da imamo dobre šanse, budući da će na EVRO 2016 učestvovati 24 umesto 16 selekcija. U suštini je dogovoreno da Srbiju vodim do kraja turnira u Francuskoj, ali nije isključeno da saradnja bude ranije okončana ukoliko se ne kvalifikujemo - objasnio je 66-godišnji Advokat.

Podsetimo, "orlove" je posle odlaska Siniše Mihajlovića zamenio vršilac dužnosti Ljubinko Drulović, ali su čelnici nacionalnog saveza odlučili da poverenje ukažu Advokatu. Predsednik FSS Tomislav Karadžić je često naglašavao da je najveća prepreka za Drulovićevo angažovanje njegovo neiskustvo.

Advokat je tokom bogate trenerske karijere vodio Harlem, Dordreht, reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje i Rusije, Belgije, PSV, Rendžers i AZ Alkmar. Nacionalni tim Srbije je u grupi I kvalifikacija za EVRO 2016. godine koje će trajati od 10. juna do 10. jula. Za plasman na kontinentalni šampionat "orlovi" će se boriti sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom. U grupi se nalazi i Francuska koja se kao domaćin automatski plasirala, pa mečevi sa "trikolorima" neće biti bodovani. Srbija će 7. septembra ugostiti Francuze, a 11. oktobra je očekuje prvi takmičarski meč, u Jermeniji.

Izvor: Sportal.rs
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat: Preuzimam Srbiju, ostvario mi se san!

Izvor: BKTV News, 22.Jul.2014

Iskusni holandski stručnjak potpisaće ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije na dve godine...Dileme više nema – Dik Advokat je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije! Posle nekoliko dana spekulisanja, holandski stručjak će preuzeti Orlove već prvog avgusta, što je i sam potvrdio za tamošnje...

Nastavak na BKTV News...

Potvrdio i Karadžić: Postigli smo dogovor sa Advokatom posle višemesečnih pregovora!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2014

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić potvrdio je danas da je Dik Advokat novi selektor Orlova, koji će naš nacionalni tim voditi do kraja šampionata Evrope 2016. godine. "Postigli smo dogovor sa Advokatom posle višemesečnih pregovora. On će zvanično biti predstavljen kao selektor...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.