AS: Van Gal prelomio, De Hea može da ide u Real

Izvor: RTS, 01.Avg.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AS: Van Gal prelomio, De Hea može da ide u Real

Dragana Tomašević ostvarila normu za Olimpijske igre u Riju u bacanju diska. Holandskom treneru dojadili naleti madridskog Reala, spreman je da proda španskog golmana, prenosi "AS". Fred definitivno pozitivan na doping testu. Zola zove Balotelija i Kasana u Katar.
21.45 - Reprezantativka Srbije u atletici Dragana Tomašević ostvarila je normu u bacanju diska za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 20116. godine, ali i za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu.
Tomašević je na međunarodnom bacačkom mitingu u Mađarskoj najboljim hicem od 61 metra i 47 centimetara uspela da prebaci normu za Olimpijske igre 2016. godine. Ona je imala još jedan hitac od 61,44 metara, koji je takođe preko norme, koja je za olimpijske igre bila 61 metar.
Imala sam dva hica preko 61 metra i time sam zadovoljna, iako sam sve ostale pokušaje bacala stegnuto. Osećam da mogu da prebacim preko 62 metra i nadam se da ću to uspeti na Svetskom prvenstvu, rekla je Tomašević.
Nakon mitinga Tomaševićeva će se sa trenerom vratiti na Bjelolasicu kako bi se što bolje pripremila za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se od 22. do 30. avgusta održati u Pekingu.
21.30 - Fudbaleri Olimpika pobedili su u Marseju Juventus sa 2:0 u prijateljskoj utakmici.
Golove za francuski tim postigli su Roman Alesandrini u 35. minutu i Abdelaziz Barada u 84. minutu. Utakmicu na stadionu Velodrom gledalo je više od 60.000 ljudi.
Osim poraza, trenera italijanskog šampiona Masimilijana Alegrija može da zabrine i povreda novog igrača Samija Kedire, koji je u 25. minutu zbog povrede tetive na nosilima iznet sa terena.
Bivši fudbaler Real Madrida će najverovatnije propustiti utakmicu sa Lacijom u Superkupu Italije, koja će se naredne nedelje igrati u Šangaju.
Juventus je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je u 45. minutu isključen Stefan Lihtštajner.
Takmičenje u francuskoj ligi počeće narednog vikenda, a u italijanskom prvenstvu dve nedelje kasnije.
20.50 - Fudbaleri Štutgarta pobedili su na svom terenu Mančester siti sa 4:2 u prijateljskoj utakmici.
Štutgart je poveo u 14. minutu golom srpskog fudbalera Filipa Kostića, Danijel Didavi duplirao je vođstvo u 31. minutu, a zatim je dva gola, u 35. i 36. minutu postigao Danijel Ginček.
Golove za Mančester siti postigli su Keleči Iheanačo u 84. i Edin Džeko u 89. minutu.
To bi mogla da bude poslednja utakmica bosanskog fudbalera za Siti, pošto su ranije danas britanski mediji preneli da se uprava Sitija dogovorila sa Romom o Džekovom transferu vrednom 14 miliona funti.
Trener engleske ekipe Manuel Pelegrini izveo je kombinovani sastav, u kome nije bilo Jaja Turea i fudbalera iz Južne Amerike. Kapiten Vensan Kompani igrao je u prvom poluvremenu, a zamenjen je i napadač Vilfred Boni.
Takmičenje u engleskoj Premijer ligi počeće narednog vikenda, a u nemačkoj Bundesligi nedelju dana kasnije.
18.00 - Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Hamburgu, pošto je pobedio 26. igrača sveta Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).
Nadal, 10. teniser sveta, pobedio je za sat i 21 minut, sedam puta je oduzeo servis Sepiju, koji je napravio dva brejka.
Nadal će u finalu igrati protiv 32. igrača sveta Roberta Fonjinija iz Italije, koji je u dva seta, 6:2, 7:6 pobedio Francuza Lukasa Pila. Španac će pokušati da nastavi niz od najmanje jednog osvojenog turnira na šljaci u Evropi od 2004. godine.
Nadal je poslednji put u Hamburgu igrao 2008. godine, kada je i osvojio turnir.
17.15 - Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Španije sa 90:76 (21:21, 28:21, 16:16, 25:18), u utakmici za plasman od 5. do 8. mesta na prvenstvu Evrope u Grčkoj.
Srpski juniori (igrači do 18 godina) loše su počeli utakmicu, ali su u nastavku bili sve ubedljiviji i gotovo rutinski došli do trijumfa.
Poslednjeg dana turnira Srbija će igrati za 5. mesto sa pobednikom meča između Francuske i Nemačke.
17.00 - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale čelendžer turnira u kineskom gradu Nančangu savladavši u polufinalnom meču domaću predstavnicu Ksinjun Han ubedljivo u dva seta - 6:1, 6:2.
U borbi za trofej Jankovićeva se sastaje sa Kai-Čen Čang iz Kineskog Tajpeha, koja je pobedila Kineskinju Đija Đing sa 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).
Čelendžer u Nančangu igra se za nagradni fond od 125.000 dolara.
16.10 - Fudbaler Barselone Serđi Roberto izjavio je da se nada da će u predstojećoj sezoni igrati važniju ulogu u katalonskom klubu i istakao da mu je trener Luis Enrike rekao da ima poverenja u njega.
Luis Enrike mi je rekao da ima poverenja u mene. Ono što ja želim je da više igram i da pomognem timu. Nadam se da ću ove godine odigrati više minuta... Prošle godine je Ćavi je imao prednost, sada je to Arda Turan, ali on neće moći da igra do janura, tako da imam priliku, rekao je Roberto za španske medije.
On je naveo da očekuje sjajan početak sezone za Barselonu, jer klub sa Nou Kampa 11. avgusta očekuje Uefa Superkup protiv Sevilje, a potom i Superkup Španije protiv Atletik Bilbaa.
Imamo uskoro dva finala. Prošla sezona je bila sjajna, ali sada imamo šansu da osvojimo dva trofeja više. Onda, ako osvojimo i klupsko svetsko prvenstvo u decembru, mogli bismo da stignemo do šest trofeja, što bi bilo sjajno za klub, rekao je Roberto, koji je prošle sezone odigrao samo 12 utakmica u Primeri.
15.45 - Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić rekao je da je srećan što je prešao u Inter i dodao da je imao problema u Mančester sitiju.
Jovetić će narednih godinu dana igrati na pozajmici u Interu, s tim da će italijanski klub posle toga moći da otkupi ugovor.
Imao sam određene probleme u Sitiju, ali nisam bio jedini. Čak i kada sam bi u dobroj formi trener mi nije dozvoljavao da igram. U svakom slučaju, ne želim da pričam o Sitiju. Želim im sve najbolje, rekao je Jovetić za italijanske medije.
Nekadašnji fudbaler Partizana i Fjorentine rekao je da veruje da Inter ima odličnu ekipu.
Veoma sam srećan što sam deo Intera i nadam se da ćemo ove godine moći da se vratimo tamo gde nam je mesto. Ovde sam da pobeđujem, imamo odličnu ekipu i možemo da ispunimo ciljeve... Naš glavni rival je Juventus, ali nadam se da možemo da ih pobedimo, naveo je Jovetić.
15.10 - Italijanski reprezentativac Mario Baloteli, čiji je status u Liverpulu pod povećim znakom pitanja, dobio je ponudu da zaigra za katarski Al Arabi, prenosi „Gazeta delo sport".
Talentovanog, ali kontroverznog napadača, u Al Arabi je pozvao trener tog tima Đanfranko Zola.
Baloteli je dobrodošao u Al Arabi, rekao je Zola. On je angažman ponudio i Antoniju Kasanu koji je slobodni igrač, pošto je u januaru napustio Parmu.
14.30 - Brazilska plivačica Ana Marsela Kunja osvojila je zlato u trci na 25 kilometara na otvorenim vodama na šampionatu sveta u Kazanju.
Kunja je stazu preplivala za 5:13:47,3 sata, dok je srebro pripalo Mađarici Ani Olaš koja je zaostala 26,3 sekunde.
Bronzu je osvojila Nemica Angela Maurer sa zakašnjenjem od 1:20,3 minuta u odnosu na pobednicu.
13.50 - Italijanski plivač Simone Rufini osvojio je zlatnu medalju u trci na 25 kilometara na otvorenim vodama na šampionatu sveta u Kazanju.
Rufini je stigao na cilj u vremenu 4:53,10 sata, dok je srebro sa 4,4 sekunde zaostatka pripalo Amerikancu Aleksu Majeru.
Bronzu je osvojio još jedan Italijan, Mateo Furlan, koji je za pobednikom zaostao 1:27, 3 minuta.
12.20 - Zastavu Srbije na večerašnjoj ceremoniji zatvaranja letnjeg Evropskog festivala mladih (EYOF) u Tbilisiju nosiće najuspešniji sportista tima, atletičar Elzan Bibić.
Bibić je na EYOF-u osvojio dve medalje - zlatnu na 3.000 metara i srebrnu na 1.500 metara.
11.00 - Mančester junajted bi novu sezonu u Premijer ligi ipak mogao da počne bez Davida de Hee. Transfer saga, koja već postaje jako dosadna, konačno bi mogla da se okonča onako kako se nadaju navijači madridskog Reala.

Kako prenosi list „AS", Luj van Gal je konačno prelomio i spreman je da proda čuvara mreže.
De Hea je delovao nesigurno i skoro nezainteresovano u porazu Mančester junajteda od Pari Sen Žermena, što je jedan od pokazatelja, tvrdi list, da je Van Gal odlučio da ga proda navalentnom Realu.
10.15 - Brazilski reprezentativac Fred definitivno je bio pozitivan na doping tokom Kopa Amerike, saopštila je Fudbalska konfederacija Brazila.
Analizom je utvrđeno da je Fred bio pozitivan na hidrohlorotijazid, ali je uprkos tome CBF stala uz ovog igrača, navodeći da će mu pomoći u njegovom pokušaju da skine ljagu sa svog imena.
Fenerbahče je juče protestovao kod Uefe zbog toga što je Šahtjor, uprkos pozitivnom doping testu, Freda uvrstio u tim u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Dvadesetdvogodišnji igrač Šahtjora demantovao je korišćenje nedozvoljenih sredstava.
Nikada nisam koristio zabranjena sredstva. Nevin sam i to ću dokazati, kategoričan je Fred.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Van Gal želi da proda golmana De Heu

Izvor: Akter, 01.Avg.2015

Trener fudblera Mančester junajteda Luj van Gal želi da proda golmana Davida de Heu Real Madridu, ali uprava engleskog kluba to ne namerava..Španski AS preneo je da je De Hea blizu prelaska u Real, pošto je trener Mančester junajteda nezadovoljan njegovom igrom u prijateljskoj utakmici sa Pari Sen...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.