AFROBASKET: Nigerija ide u Rio

Izvor: MVP.rs, 31.Avg.2015, 02:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFROBASKET: Nigerija ide u Rio

Završeno je Prvenstvo Afrike.

Reprezentacija Nigerije je četvrti učesnik Olimpijskih igara koje će biti održane naredne godine u Rio de Žaneiru. Ova selekcija je stigla do titule na Prvenstvu Afrike nakon pobede nad Angolom u finalu rezultatom 74:65. Ujedno, ovo je i prva titula kontinentalnog šampiona u istoriji Nigerije.

Pobednike je u meču za zlatnu medalju predvodio Čemberlejn Oguči sa 19 poena i sedam skokova. Veliku pomoć je imao u Šejnu Lavalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << (12p, 8sk, 3bl) i Al-Faruku Aminuu (11p, 5sk, 3ul). U redovima ekipe koja je branila titulu istakao se Karlos Morais sa 15 poena.

U meču za treće mesto ekipa Tunisa je savladala Senegal sa 82:73 i tako osvojila bronzanu medalju.

Oguči je sjajnim partijama u polufinalu i finalu stigao do MVP priznanja, a društvo u idealnih pet mu prave: Al-Faruk Aminu (Nigerija), Karlos Morais (Angola), Makram Ben Romdan (Tunis) i Gorgi Đeng (Senegal).

Plasman na Olimpijske igre 2016. godine ranije su izborili Brazil (domaćin), Sjedinjene Američke Države (svetski šampion) i Australija (šampion Okeanije). Selekciji Novog Zelanda društvo u kvalifikacijama će praviti Angola, Tunis i Senegal.

Plasman:

1. Nigerija

2. Angola

3. Tunis

4. Senegal

5. Egipat

6. Alžir

7. Mali

8. Gabon

9. Kamerun

10. Zelenortska Ostrva

11. Mozambik

12. Obala Slonovače

13. Maroko

14. Centralnoafrička Republika

15. Uganda

16. Zimbabve

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerija prvi put šampion Afrike

Izvor: B92, 31.Avg.2015

Košarkaši Nigerije osvojili su prvenstvo Afrike i izborili učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru. Novog šampona predvodio je MVP Afrobasketa Čemberlen Oguči sa 19 poena i 7 skokova, dok je Šejn Laval dodao 12 poena uz 8 uhvaćenih lopti.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.