ABA liga uvela plej-of, šampion postaje tim sa tri pobede u finalu!

Izvor: Blic, 01.Jul.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga uvela plej-of, šampion postaje tim sa tri pobede u finalu!

Skupština ABA Sidro d.o.o, koja i upravlja regionalnom košarkaškom ligom, odlučila je da već od ove sezone, 2014/2015, u ABA ligi o šampionu, posle uvodnog dela šampionata, odlučuje plej-of.

Umesto dosadašnjeg formata, po kome je bilo predviđeno održavanje završnog turnira za četiri najbolje ekipe, četiri tima će učestvovati u doigravanju.

Polufinale će se igrati na dve pobede, prvi meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najpre na terenu bolje plasiranog kluba, drugi kod lošije plasiranog u ligaškom delu takmičenja, a majstorica kod onog koji je bolje rangiran pred start plej-ofa.

Finale će se igrati na tri trijumfa, i to u formatu 2-2-1.

Nova sezona Jadranske lige počeće 4. oktobra 2014, a kompletan raspored biće određen na zasedanju učesnika lige, 11. jula u Zagrebu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA liga: Plej-of umesto F4

Izvor: B92, 01.Jul.2014

Organizacija ABA lige odlučila je da od sledeće sezone u završnici takmičenja koristi plej-of, a ne F4 format kao do sada...Preduzeće koje je vlasnik regionalnog takmičenja ABA Sidro d.o.o. odlučilo je će u plej-ofu učestvovati četiri najbolja tima iz regularnog takmičenja, a za plasman u...

Nastavak na B92...

ABA liga uvela plej-of

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2014

Skupština ABA Sidro d.o.o, koja upravlja regionalnom košarkaškom ligom, odlučila je da već od ove sezone, 2014/2015, u ABA ligi o šampionu, posle uvodnog dela šampionata, odlučuje plej-of.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.