ABA: Partizanov pohod na drugo mesto

Izvor: Sportal.rs, 15.Mar.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Partizanov pohod na drugo mesto

Sa 11 vezanih pobeda košarkaši Partizana su stigli do trećeg mesta na tabeli ABA lige, a ukoliko pobede u poslednja dva duela regularnog dela sezone, plus se poklope neki rezultati, mogli bi izabranici Duška Vujoševića i do drugog mesta pre plej-ofa.

Ipak, kao što je trener Duško Vujošević rekao, mala je razlika između sadašnje i četvrte pozicije, u odnosu na prvu i drugu koje donose meč više na domaćem terenu u plej-ofu.

Da bi se crno-beli domogli drugog mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << pred polufinalne okršaje, neophodna im je pobeda danas protiv Zadra, ali i trijumf u Podgorici sledeće nedelje.

Posle današnjeg meča Cedevita - Budućnost koji počinje u isto vreme, znaće se i da li će Partizan za drugo mesto morati da juri koš razliku u "Morači". Ukoliko Cedevita danas trijumfuje, crno-belima je u Podgorici neophodna samo pobeda, dok ih poraz spušta na četvrto mesto, u slučaju da Zagrepčani trijumfuju nad Solnokom.

Ako Budućnost slavi u Zagrebu, onda Partizan, za drugo mesto, mora da juri 11 poena deficita iz međusobnog susreta u "Pioniru". U suprotnom, pobedi li sa manje poena razlike ili izgubi, neće se pomerati sa treće pozicije.

- Ne razmišljamo o utakmici u Zagrebu, jer imamo dovoljno potrebe da budemo fokusirani na ono gde se sada nalazimo, odnosno na utakmicu sa Zadrom, respektabilnim protivnikom koji zaslužuje svaku pažnju. Popunjeni su na svim pozicijima, dobro ukomponovani i utrenirani u grupu, sa elementima želje i ponosa kada se igra u Beogradu, da se prikažu u što je moguće boljem svetlu - rekao je Vujošević, čiji tim je desetkovan virusom gripa, što povećava težinu utakmice.

Ni Zadar neće biti kompletan, jer ga je zahvatio "virus", ali drugačiji - besparica. Najbolji igrač tima Džejms Florens nije ni krenuo za Beograd.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uoči poslednja dva kruga: Partizan gleda Zadar, a misli na Cedevitu i Budućnost (KALKULACIJE i ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Mar.2015

Još samo dva kola ostala su do kraja ligaškog dela Jadranske lige, u kojoj su učesnici plej-ofa već poznati. Ipak, pozicije sa kojih će najbolje ekipe regionalnog takmičenja ući u doigravanje još uvek su enigma za Budućnost, Cedevitu i košarkaše Partizana, koji se nalaze u strašnom rezultatskom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Partizan pobedio Zadar i ostao u trci za drugo mesto

Izvor: RTS, 15.Mar.2015

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Zadra sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) i ostali u konkurenciji za drugo mesto pred početak plej-ofa regionalne ABA lige. . .Izabranici Duška Vujoševića zabeležili...

Nastavak na RTS...

TRILER ZAVRŠNICA U ABA LIGI: Večiti derbi u borbi za Evroligu u polufinalu plej-ofa?

Izvor: Kurir, 15.Mar.2015

Da bi se izbegao duel Crvene zvezde i Partizana u polufinalu doigravanja, crno-beli moraju da pobede u Podgorici u poslednjem kolu ili da Solnok napravi senzaciju protiv Cedevite..Polufinalni parovi Jadranske lige biće poznati nakon poslednjeg kola regularnog dela tog košarkaškog takmičenja, pošto...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.