U Pirotskom okrugu smešteno oko 400 migranata

Izvor: juGmedia, 09.Jan.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pirotskom okrugu smešteno oko 400 migranata

U Prihvatno-tranzitnom centru ‘’Četvrti kilometar’’ u Pirotu trenutno su smeštena 202 migranta, u Dimitrovgradu 91, a u Divljani u Beloj Palanci smešteno je 108 migranata.

Ivan Mišković, portparol Komesarijata za izbeglice i migracije izjavio je za TV Pirot da je u svim prihvatnim centrima obezbedjen  smeštaj, lekarska pomoć, grejanje i ishrana.

Posle tranzitnih centara u Dimitrovgradu i Pirotu nedavno je otvoren i Prihvatni centar u Divljani kraj Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Palanke.

U njemu trenutno borave porodice sa decom iz Iraka, Irana, Avganistana i Sirije.U ovom trenutku preko Doma zdravlje pružamo im neohodnu lekarsku pomoć”, rekao je za Blic predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Prema  rečima MIškovića, trenutno je u svim centrima u Srbiji smešteno oko 5.800 migranata.

Zoran Panić

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.