Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 25.06.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod


Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





Primirje u Siriji - detaljnije  Klinuti ovde ili na mapu ispod




Situacija na frontu - Kliknuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 25.06.



Sirijska armija pretrpela prvi poraz otkako je krenula prema Raki Sirijska armija je pretrpela prvi poraz otkako nastupa uz podršku ruske avijacije.

Dogodilo joj se to u pustinji za vreme nedavno započete ofanzive na Raku. Islamska država je prešla u kontranapad i odbacila je uz put Itrija-Tabka najmanje 15 kilometara nazad. Pritom je izgubila kontrolu nad dva krajnje važna ukrštanja puteva.

ID je na položaje vladinih snaga prvo poslala kamione sa eksplozivom kojima su upravljali njeni teroristi-samoubice.

Uprkos tome što su vatrom neki bili zaustavljeni - ipak su pritom bile razorene odbrambene linije vladinih snaga.

Vojni vrh u Damasku nije objavio svoje gubitke, a propaganda Islamske države tvrdi da je ubila „oko sto Asadovaca“ i da je zarobila dva tenka.

Sirijski mediji krivicu svaljuju na dobrovoljačku provladinu formaciju „Sokolovi pustinje“ koja se na svoju povukla u dubinu pustinje, pa su armijske snage morale da se taktički povlače da bi izbegle opkoljavanje.

Izveštaj iz Mandbidža




 
Pregled političkih i drugih vesti za 25.06.



Rusija spremna da razgovora sa turskim ministrom 
Rusija očekuje učešće ministara Turske i Ukrajine na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja OČES-a u Sočiju i spremna je da održi bilateralne pregovore sa ministrom spoljnih poslova Turske, ako on pozitivno odgovori na poziv da učestvuje na sastanku, izjavio je zamenik šefa ruskog ministra spoljnih poslova Vasilij Nebeznja.

Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju (OČES) okuplja države regiona Crnog mora i Balkana. Savet ministara spoljnih poslova OČES-a biće održan u Sočiju 1. jula.

„Pozvali smo sve ministre i sve ih očekujemo, uključujući i turskog i ukrajinskog ministra, ali za sada nismo dobili odgovor. Mislim da će ove nedelje, a najkasnije sledeće, biti jasno ko će učestvovati“, izjavio je Nebeznja.

On je objasnio da format OČES-a ne podrazumeva održavanje bilateralnih susreta, jer je to multilateralna platforma.

„Ali pretpostavlja da će turski ministar, ukoliko se tamo pojavi, hteti da porazgovara sa našim ministrom. I takva mogućnost će postojati. Mi ni od koga ne bežimo, ne krijemo se, sa svima razgovaramo i otvoreni smo u tom smislu za sve razgovore“, zaključio je Nebeznja.

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.