Ruski bombarderi dejstvovali po teroristima kod Dejr el Zora

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski bombarderi dejstvovali po teroristima kod Dejr el Zora

 
Šest strateških bombardera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije poletelo je iz Rusije do sirijske gubernije Dejr ez Zor kako bi izveli udare po teroristima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Sličan napad je sproveden i u subotu.

Bombarderi Tu-22M3 leteli su kroz iranski i irački vazdušni prostor i sproveli su vazdušne udare na komandama i skladištima terorističkih grupa koje operišu na području Dejr el Zora, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ruska vojska je uspešno uništila mete, dodaje se u saopštenju

Kao što je bilo i u subotu prilikom vazdušnih udara, borbena grupa aviona Su-30SM i Su-35S iz ruske vazduhoplovne baze Hmeimim u Siriji, pružila je podršku ruskim bombarderima, navodi se u saopštenju.


Borbe su se intenzivirale između terorista i sirijskih snaga u Dejr ez Zoru tokom prošle nedelje, pošto su islamistički džihadisti poslali dodatne snage i oružje za pripremu velike ofanzivu. Mada su uspeli da osvoje deo teritorije, pokrajinski glavni grad ostaje pod kontrolom sirijske vojske.
Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Vostok, RT
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski bombarderi bombardovali Deir ez Zor

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2017

Šest bombardera dugog dometa Tu-22M3, koja su poletela sa teritorije Rusije u ponedeljak, bombardovala su objekte terorističke grupe ID u Deir ez Zoru u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije..."Šest bombardera dugog dometa Tu-22M3 je 23. januara 2017. poletelo sa aerodroma na teritoriji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.