Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija negira da su njeni avioni odgovorni za napad na kamp u Siriji

Vojska Rusije je negirala danas da je ruska ili bilo koja druga letelica preletela kamp raseljenih na severu Sirije, gde je u vazdušnim napadima poginulo 28 osoba.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da je ruska vojska detaljno pregledala podatke jednog sistema za nadzor vazdušnog prostora i zaključila da nijedna letelica nije prešla u sredu i četvrtak iznad kampa u Sarmadi, prenele su ruske agencije.

Konašenkov je rekao da fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i video snimci ruševina pokazuju da je kamp možda bio granatiran, bilo s namerom ili greškom, višestrukim lansiranjem raketa koje u tom području sprovodi ogranak Al Kaide, Nustra front.

U vazdušnom napadu na kamp raseljenih u Siriji, u blizini granice s Turskom, u oblasti koja je pod kontrolom pobunjenika, poginulo je 28 civila, uključuju žene i decu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija negira da su njeni avioni napali izbeglički kamp u kom je poginulo 28 ljudi

Izvor: Blic, 06.Maj.2016

Vojska Rusije negirala je danas optužbe da je ruska ili bilo koja druga letelica preletela kamp raseljenih u Sramadi na severu Sirije, uz granicu s Turskom, gde je u vazdušnim napadima poginulo 28 osoba, uključujući žene i decu...At least 28 killed in airstrike on refugee camp in northern Syria...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.