Nadal poražen u polufinalu

Izvor: TV Arena Sport, 14.Feb.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal poražen u polufinalu

Austrijski teniser Dominik Tim upisao je jednu od najvećih pobeda u karijeri pošto je slavio protiv Španca Rafaela Nadala u polufinalu turnira u Buenos Ajresu.

Tim je protiv Nadala slavio sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:4), posle dva sata i 50 minuta igre.

U borbi za titulu, Tima čeka susret sa Španacem Nikolasom Almagrom koji je savladao Davida Ferera.

Timov uspeh još većim čini informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << da je Nadala pobedio na omiljenoj podlozi španskog tenisera – šljaci. 22-godišnji Austrijanac je tim trijumfom popravio svoj skor sa igračima iz Top 10 na svetu, sa kojima sada ima skor 2-10, a to mu je prva pobeda posle osam poraza zaredom.

Zanimljivo, Tim se pobedom nad Nadalom plasirao u svoje peto finale i to peto na šljaci.

Nadal, koji je bio postavljen za prvog nosioca, napravio je brejk na samom startu meča, ali je Austrijanac uspeo da se vrati i osvoji prvi set. Izgledalo je da Španac ima problema sa samopouzdanjem, ali se nije predavao i oduzeo je servis mlađem rivalu u desetom gemu drugog seta i tako izborio odlučujući set.

U trećem setu, Tim je čak spasao meč loptu Nadala pri vođstvu Španca sa 5:4, a potom je uspeo da se odupre napadu mnogo iskusnijeg tenisera i zabeleži važan trijumf. Austrijanac je tako ujedno sprečio Nadala da upiše 347. pobedu na šljaci i da se bori za 48. trofej na toj podlozi.

Finale je na programu od 18 časova na Areni Sport 2.

Obezbedite naš paket na vreme i pratite najbolje sportske emisije. 
Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.