Energični Ćorić namučio Nadala

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energični Ćorić namučio Nadala

Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je savladao mladog Bornu Ćorića sa 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Hrvatski tinejdžer pružio je jak otpor Nadalu, naročito u trećem i četvrtom setu, još jednom je pokazao da ga čeka blistava budućnost, ali do senzacije ipak nije mogao. Nadal će se u drugom kolu sastati sa omalenim Argentincem Dijegom Švarcmanom, koji je u tri seta dobio Elijasa Imera. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ćorić je izašao na teren vidno motivisan i u ranoj fazi prvog seta imao je polušansu, ali je napravio dve olake greške pri rezultatu 15:30 na servis rivala.

Držao se Hrvat sve do rezultata 3:3, a onda je Nadal potpuno proigrao – greške je sveo na minimum, forhend ga je slušao, što je uz po koji propust Ćorića bilo više nego dovoljno za 12 uzastopno osvojenih poena i vođstvo u setovima (6:3).

Drugi set bio je najnezanimljiviji, tonus meča potpuno je opao, a Ćorićev otpor oslabio – zato je Nadal manje-više rutinski osvojio i drugi set, pa se činilo da će lako završiti meč.

Rafa je u prva dva seta podsećao na onog starog tenisera, ali u trećem mu je nivo igre ipak opao. Uspeo je jednom da nadoknadi brejk zaostatka, ali je Ćorić bio energičan i agresivan, te je držao svoj servis sve do vođstva 5:4.

U tom desetom gemu Nadal je odservirao dve duple greške, a promašeni forhend dao je Borni set loptu. Ćorić je stegao petlju, napao bekhend dijagonalom i osvojio set za 2:1.

Borna je često menjao pravac, napadao je i forhend paralelama, ali i Nadal se uozbiljio, pa je u trećem gemu četvrtog seta došao do set lopte. Ćorić je ponovo bio odvažan, smestio je bekhend paralelu na liniju i osvojio taj gem.

Držao se Hrvat sve do 3:3, igrao je kvalitetno, ali je i Rafa digao nivo igre i zaigrao ofanzivnije, pa je na taj način napravio brejk.

Nije poklekao Ćorić, sjajno je čitao servise Nadala u narednom gemu, ali je Rafa u dva navrata spektakularno odigrao na mreži i najviše zahvaljujući tome uzeo je gem za 5:3.

Ćorić je naterao Nadala da odservira za meč, ali ovaj je to učinio bez problema i okončao je meč posle nešto manje od tri časa igre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.