Tadić: Zalagaću se za pomirenje i stabilnost regiona (VIDEO)

Izvor: S media, 11.Maj.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Zalagaću se za pomirenje i stabilnost regiona (VIDEO)

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio večeras da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona.

On je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, prepunom građana, rekao da ima nameru da nastavi putem mira i pomirenja.

"Bilo je mnogo zala u našim životima, pomućenih odnosa, da su se pobratimi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posvađali, komšije zavadile, da su uništavani ljudski životi bez ikakvog razloga. To više nikada ne sme da se ponovi“, rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji u Novom Pazaru.

Pastor: Neću podržati Nikolića

SNS vs DS: Da li je bilo izborne krađe? (IZ ČASA U ČAS)

Nikolić: Neću dozvoliti da se formira vlada

On je podsetio da je kao dečak imao prijatelja Seada u Sarajevu, koji je sada veliki hirurg u Londonu, na šta je ponosan i da je on deo njegovog detinjstva i njegovog srpskog identiteta, kao što je on deo njegovog bošnjačkog.

"Imam nameru da nastavim dalje, da pobedimo na ovim izborima. Treba mi vaša podrška i za pomirenje, politiku mira. Dobro znate koliko je važno boriti se za mir. Treba mi podrška za investicije, izgradnju puteva, energetskih potencijala“, rekao je Tadić.

On je dodao da je u prošlosti bilo i teških odluka, i trenutaka kada je teško biti sam, i da su sa njim bili Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin.



"Izbori nisu rat i nasilje. Oni koji tokom izbora izgovore reči od kojih zastane dah su ljudi za koje ne znate šta će doneti sutra. Čovek kada kaže mir mora da stoji iza te reči, kada kaže pomirenje mora da veruje u tu reč, a kada kaže izvinjenje mora da učini da se to dogodi. Mora da zagrli bližnjega i stisne ruku i izvini se, ali i da bude spreman da primi istu tako reč, a ne da bude u ratu sa svima i sobom“, poručio je Tadić.


U tom kontekstu Tadić je rekao da je dobio podršku u prvom krugu jer je činio ono što je i mislio.

Govoreći o Bošnjacima on je ocenio da ta kultura zaslužuje podršku Republike Srbije i nenog predsednika, te ukazao da je pitanje identiteta pitanje postojanosti čoveka na suvereno koračanje u budućnost.

(Tanjug, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Za mir i stabilnost regiona

Izvor: B92, 11.Maj.2012

Novi Pazar -- Kandidat za predsednika i lider DS-a Boris Tadić kaže da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona...On je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, prepunom građana, rekao da ima nameru da nastavi putem mira i pomirenja..."Bilo...

Nastavak na B92...

Tadić: Zalagaću se za mir i stabilnost

Izvor: Akter, 11.Maj.2012

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić poručio je da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona

Nastavak na Akter...

Tadić: Idemo hrabro kroz cunami krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2012

NOVI PAZAR -..Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio večeras da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona...On je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, prepunom građana, rekao da ima nameru da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pomirenje Ugljanina i Ljajića pred Tadićem u Novom Pazaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2012, 10:25

Predsjednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin poručili su sinoć da u Sandžaku više neće biti međustranačkih sukoba. Oni su na predizbornom skupu pred drugi krug...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.