TEHERAN: Američki avioni sleću na aerodrome pod kontrolom Islamske države

Izvor: 011vodič.com, 19.Apr.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEHERAN: Američki avioni sleću na aerodrome pod kontrolom Islamske države

AVIONI američke armije redovno sleću na aerodrome pod kontrolom Islamske države! Ovo je otkrio načelnik Generalštaba oružanih snaga Irana – general Hasan Firuzabadi. Pri tom je, prema agenciji Fars, precizirao:
„Raspolžemo podacima da američki vojni avioni sleću na aerodrome pod kontrolom terorističke Islamske države i da uzleću sa njih. Ti avioni Islamskoj državi dostavljaju oružje, novac i hranu”.
Prvi general iranske armije još je dodao: „Sjedinjene Države bi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << morale da prestanu da Islamskoj državi doturaju oružje, namirnice i novac, umesto što se povremeno izvinjavaju da su to učinile tobože greškom. Amerikanci na rečima uveravaju da su protiv Islamske države, a događa se nešto sasvim drugo”.
General Firuzabadi prognozira da će gadan talas terorizma  u najskorije vreme zapljusnuti SAD  i Evropu. Zato niko nema pravo da teroriste snabdeva oružjem i da im daje „ogromna sredstva”.
Načelnik iranskog Generalštaba tvrdi da je Islamska država već postala „najbolje plaćena borbena formacija u svetu”.
I ove reči je izgovorio na američki račun i podvukao:
„Ako su SAD iskrene u svojim zvaničnim izjavama da nisu doprinele nastanku Islamske države, onda zaista lako mogu da pobede tu terorističku grupaciju. Mi se nadamo da će se američka i britanska vlada realno boriti protiv Islamske države. Makar radi svojih naroda”.
#fakti
The post TEHERAN: Američki avioni sleću na aerodrome pod kontrolom Islamske države appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

SAD isporučuju oružje i novac Islamskoj državi

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2015

19.04.2015. -..Komandant Oružanih snaga Irana general-major Hasan Firuzabadi izjavio je da SAD pružaju pomoć militantima Islamske države (ID). On je naveo da Teheran poseduje podatke da američki avioni redovno sleću na aerodrome koje kontroliše ID, gde dopremaju oružje i novac...Firuzabadi je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.