Strane u Siriji neće potpisati završni dokument u Astani

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strane u Siriji neće potpisati završni dokument u Astani

Delegacija sirijske opozicije na pregovorima u Astani neće potpisati završni dokument zemalja-garanta primirja, izjavio je zvanični predstavnik delegacije opozicije na pregovorima Jahja el Aridi.

„Potpisivanja neće biti“, rekao je on.

Kako navode izvori u sirijskoj delegaciji, ni oni nemaju nameru da potpišu dokument.

„To je dokument na kojem rade zemlje-garanti kako bi ga zatim predstavili drugim učesnicima pregovora“, dodao je on.

Ranije je saopšteno da su predstavnici sirijske opozicije u Astani razgovarali sa Rusijom i Turskom u prisustvu specijalnog predstavnika UN Stafan de Mistura o kršenju primirja u Siriji.

Jutros su nastavljeni pregovori u Astani.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska opozicija odbija da potpiše zaključno saopštenje u Astani

Izvor: RuskaRec.ru, 24.Jan.2017

Predstavnici sirijske oružane opozicije zvanično su saopštili da neće potpisati zaključnu odluku zemalja koje su garanti primirja. Dokument će odobriti samo Rusija, Turska i, možda, Iran, saopštio je zvanični predstavnik delegacije opozicije Jahja el Aridi. Predstavnici Damaska i oružane...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.