Izvor: Blic, 26.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo zaplenjeni lekovi za bolesnike na Kosovu

Lekovi za zdravstvene ustanove u opštini Lipljan zadržani su već nekoliko dana na terminalu UNMIK carine u južnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdio je danas Tanjugu portparol UNMIK carine Adriatik Staviljeci.



Zaplenjena je veća količina lekova u vrednost od 1,7 miliona dinara, namenjena za ambulante u Dobrotinu i Gušterici, u opštini Lipljan, javio je KIM radio u Čaglavici .

Staviljeci je Tanjugu rekao da za lekove koji su konfiskovani ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << validna dokumentacija, odnosno da nedostaje sertifikat za uvoz lekova koji izdaje kosovska Agencija za promet lekovima.

On je naglasio da će lekovi i jedno sanitetsko vozilo koje je zaplenjeno biti oslobođeni samo kada to bude odobrilo kosovsko Ministarstvo zdralja.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković izjavila je da je "suština ovoga pritisak na bolesne ljude po enklavama, jer UNMIK carina po drugi put ne dozvoljava preuzimanje pošiljke lekova".

"Imamo pritisak koji destabilizuje Srbe, Rome, Gorance, Hrvate, pa i Albance koji se leče u našim ustanovama", rekla je Trajkovićeva, dodajući da je ovo "još jedan pokušaj izazivanja humanitarne katastrofe".

UNMIK carina je i 3. marta zaplenila kontingent lekova, medicinske opreme i sanitetskog materijala, namenjen za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu, koji je tek nakon deset dana, kada je situacija postala alarmantna, uz posredovanje Svetske zdravstvene organizacije stigao u srpske sredine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo zadržani lekovi

Izvor: B92, 26.Mar.2008

Kosovska Mitrovica, Priština -- Lekovi za zdravstvene ustanove u opštini Lipljan zadržani su već osam dana na carini UNMIK-a u južnom delu Kosovske Mitrovice... Reč je o većoj količini lekova, namenjenih ambulantama u Dobrotinu i Gušterici, u opštini Lipljan, u vrednosti od 1.700.000 dinara,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.