Počela rasprava o izmeni zakona o suzbijanju korupcije

Izvor: Studio B, 21.Jul.2010, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rasprava o izmeni zakona o suzbijanju korupcije

Skupština Srbije počela je raspravu o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojima je predloženo da se, umesto isključivo zatvorske kazne za teže saobraćajne prekršaje, uvede mogućnost izricanja novčane kazne.

Izmenama zakona predloženo je uvođenje alternativne novčane kazne za teže saobraćajne prekršaje za koje je bila predviđena isključivo kazna od 15 do 45 dana zatvora.

Kazna od 15 dana zatvora i 14 kaznenih poena predviđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je za prekršaje među kojima su vožnja bez vozačke dozvole, vožnja sa više od dva promila alkohola, prekoračenje veće od 70 km/h u naselju, 80 km/h van naselja ili 60 km/h u zoni škole.

Ukoliko je vozač uz neki od tih prekršaja izazvao saobraćajnu nesreću, kazna je 45 dana zatvora i 16 kaznenih poena.

Kao alternativa zatvorskoj, predlaže se novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, odnosno 120.000 do 150.000 dinara ako je izazvana i nesreća.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena rasprava o izmenama Zakona o saobraćaju

Izvor: EMportal, 21.Jul.2010

Skupština Srbije završila je danas raspravu o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a posle redovne pauze počeće raspravu o amandmanima na izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nastavak na EMportal...

Završena rasprava o saobraćaju

Izvor: RTS, 21.Jul.2010

Skupština Srbije završila raspravu o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Posle redovne pauze počeće raspravu o amandmanima na izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. ..Poslanici Skupštine Srbije završila je raspravu o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti...

Nastavak na RTS...

Završena rasprava o saobraćaju

Izvor: B92, 21.Jul.2010

Beograd -- Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima...Poslanici danas raspravljaju i o amandmanima na izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije...U raspravi o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, šef poslaničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.