Sreda, 21.07.2010.

15:58

Završena rasprava o saobraćaju

Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izvor: Beta

Default images

Poslanici danas raspravljaju i o amandmanima na izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

U raspravi o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić naveo je da kazne ne mogu da utiču na smanjenje broja saobraćajnih nesreća ako je tehnički nemoguće da se saobraćaj odvija i istakao da je potrebno unaprediti bezbednost puteva.

Prema rečima lidera Nove Srbije, neke magistralne puteve trebalo bi pretvoriti u autoputeve kako bi saobraćaj na deonicama sa velikom frekvencijom bio bezbedniji.

Ilić je rekao da prioritet treba da bude ubrzanje izgradnje mostova i puteva u cilju poboljšanja uslova za odvijanje saobraćaja.

Liberalno-demokratska partija je, kako je naveo poslanik te stranke Zoran Ostojić, predložila da se sigurnosnim pojasom vezuju deca od šest godina, odnosno kada dostignu visinu 150 centimetara, a ne deca starija od tri godine.

Ostojić je ocenio da nije bezbedno da se deca starija od tri godine i niža od 150 centimetara vezuju sigurnosnim pojasevima.

LDP je, prema rečima Ostojića, predložio i da se pod nasilničku vožnju podvede i vožnja motocikla na zadnjem točku, a da zdravstveni radnici, kao i policija mogu svoja vozila nepropisno da parkiraju kada su na dužnosti i rade.

Poslanik Srpske radikalne stranke Milan Avramović naveo je da nisu stvoreni uslovi za parkiranje vozila u Beogradu i da nema dovoljno parking mesta u gradu, a ni u garažama čije su usluge, kako je ocenio, skupe.

Avramović je ocenio da se odnošenjem vozila građana samo puni budžet Parking servisa i da je cilj da se time pljačkaju građani.

Primedbu na odredbe zakona koje se odnose na odnošenje nepropisno parkiranih automobila imao je i poslanik LDP-a Zoran Ostojić koji je naveo da svako ko nepropisno parkira kola treba da plati novčanu kaznu, ali ne treba svako takvo vozilo da odnosi pauk.

Ostojić je naveo da vozilo koje je nepropisno parkirano ne mora obavezno da ugrožava saobraćaj.

Poslanica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković ukazala je da greške u zakonima, kao i nepoštovanje propisa za posledicu mogu da imaju gubitak ljudskih života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

23 h

Podeli: