Oslobođen Marko Milošević

Izvor: B92, 10.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Marko Milošević

Požarevac -- Sin Slobodana Miloševića, Marko, oslobođen je optužbe da je, sa još petoro ljudi, naneo teške telesne povrede trojici članova požarevačkog Otpora.

Oslobođena su i petorica Miloševićevih bliskih saradnika.Marku Miločeviću i petorici njegovih saradnika sudilo se za nanošenje teških telesnih povreda požarevačkim "otporašima" i učešće u tuči. U istom, združenom postupku, sudilo se i trojici "otporaša" zbog učešća u tuči, ali su oni danas oslobođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog zastarelosti posupka.

Sud nije sporio da su "otporaši" zadobili teške telesne povrede, ali nijednim izvedenim dokazom, prema presudi koju je donela sudija Gordana Vidojković, nije utvrđeno ko je kome kakve telesne povrede tokom tuče naneo.

Momčilo Veljković je ocenio da se radi o politički motivisanoj presudi i da je oslobađanje Marka Miloševića i Mire Marković svih gonjenja uslov socijalista za formiranje proevropske vlade.

"Otporašu" Radojku Lukoviću u tuči je teško povređena glava, zbog čega mu je bio ugrožen život. On presudu smatra sramnom.

Do tuče je došlo kada su "otporaši" pokušali da od Marka Miloševića i njegovih saradnika zaštite jednog pripadnika organizacije Otpor iz Požarevca.

Okružno tužilaštvo u Požarevcu protiv "otporaša" Veljkovića i Lukovića tada je podiglo optužnicu koja ih tereti za pokušaj ubistva Markovog saradnika Saše Lazića i učešće u tuči. Posle dobijenih batina, njih dvojica su u pritvoru proveli dva meseca.

Optužnica protiv njih je doneta pod jakim pritiscima iz Republičkog tužilaštva, o čemu je javno svedočio zamenik okružnog tužioca, a čime se bavila i emisija Ruska veza iz serijala B92 istražuje.

Sinu bivšeg jugoslovenskog predsednika, koji ima izbeglički status u Rusiji, sudi se u odsustvu. "Otporaši" najavljuju žalbe na oslobađajuću presudu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončano suđenje Marku Miloševiću

Izvor: Kurir, 09.Jun.2008, 19:37

POŽAREVAC, 9. juna 2008. godine (Beta) - U Opštinskom sudu u Požarevcu danas je okončan dokazni postupak na suđenju između trojice članova Otpora, Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika za nanošenje teških telesnih povreda i učešće u tuči 2. maja 2000. godine. Nakon završnih reči,...

Nastavak na Kurir...

Sud oslobodio optužbi Marka Miloševića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2008

Sudsko vijeće Požarevačkog opštinskog suda oslobodilo je Marka Miloševića i još petoricu optuženih svih optužbi za tuču i nanošenje teških tjelesnih povreda u maju 2000. godine pripadnicima "Otpora" Radojk ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Oslobođen Marko Milošević

Izvor: RTV Pink, 10.Jun.2008

Oslobođen optužbe da je naneo povrede otporašima. . . Sin Slobodana Miloševića, Marko, oslobođen je optužbe da je, sa još petoro ljudi, naneo teške telesne povrede trojici članova požarevačkog Otpora.

Nastavak na RTV Pink...

Marko nije kriv

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2008

Sin Slobodana Miloševića, kome je suđeno u odsustvu, u utorak je oslobođen optužbe da je, sa još petoricom saradnika, naneo teške telesne povrede trojici članova požarevačkog "Otpora"

Nastavak na Večernje novosti...

Marko Milošević oslobođen optužbi

Izvor: Politika, 10.Jun.2008

Sud se rukovodio nepotpunim dokazima, zastarelošću predmeta i nepostojanjem namere da se nanesu teške telesne povrede ..Požarevac – Marko Milošević juče je oslobođen optužbe da je, sa još petoricom saradnika, naneo teške telesne povrede trojici članova požarevačkog „Otpora”....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.