Moskva optužuje EU za kršenja ljudskih prava

Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2012, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva optužuje EU za kršenja ljudskih prava

16.05.2012. -

Moskva je zabrinuta zbog kršenja ljudskih prava u državama članicama EU i optužuje Evropsku uniju za primenu "dvostrukih standarda", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova po završetku parlamentarnih rasprava na tu temu.

U izjavi se konstatuje da EU često koristi pitanja ljudskih prava za uskopolitičke ciljeve. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Moskva je takođe zabrinuta zbog alarmantnog porasta "rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netolerancije u Evropi."

Kao što sledi iz pojedinačnih izjava iz Državne dume, rasprave su odgovor na kritike Zapada o nepoštovanju prava i sloboda ruskih vlasti.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/UggBoy♥UggGirl [ PHOTO // WORLD // SENSE ]/cc-by
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.