Kuper i Stefanović danas u Beču o nastavku dijaloga

Izvor: Blic, 08.Feb.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper i Stefanović danas u Beču o nastavku dijaloga

Posrednik Evropske unije (EU) u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper sastaje se danas u Beču sa šefom pregovaračkog tima Vlade Srbije Branislavom Stefanovićem, potrvđeno je agenciji Beta u izvorima EU u Briselu.

Sastanak se održava u okviru priprema za narednu rundu dijaloga Beograda i Prištine a glavna tema, prema izvorima EU, biće pitanje regionalnog predstavljanja Prištine i primena postignutih dogovora.

To je glavni uslov da bi Savet ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU krajem meseca mogao da donese pozitivnu odluku o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, što potom, početkom marta, treba da potnrde i šefovi država ili vlada zemalja članica.

Povezane vesti: Tahiri: Različiti stavovi Stefanović i Sanino se založili za rešavanje problema dijalogom na Kosovu Tahirijeva: Stavovi Srbije i Kosova su mnogo udaljeni Tahiri: Kosovo da bude predstavljeno kao nezavisna država Dežer: Kuper sutra u Beogradu
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuper i Stefanović u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012

BEČ -..Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper i šef beogradskog tima Borko Stefanović sastali su se danas u Beču kako bi razmotrili mogućnosti za nastavak dijaloga, saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima u Briselu...Prema rečima tog izvora, koji je želeo da ostane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stefanović i Kuper razgovarali o regionalnom predstavljanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2012

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper i šef beogradskog tima Borko Stefanović sastali su se danas u Beču i razgovarali o regionalnom predstavljanju Kosova ali nikakvih dogovora o sledećoj rundi pregovora nije bilo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Đelić sa Šulcom, Kuperom i Svobodom

Izvor: Blic, 08.Feb.2012

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić saopštio je da će sutra u Briselu razgovarati sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom i učestvovati na Okruglom stolu Fondacije Fridrih Ebert, posvećenom kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji...Učesnik Okruglog stola biće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.