Kina pokušava da ubedi DNRK da odustane od nuklearnog programa

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pokušava da ubedi DNRK da odustane od nuklearnog programa

25.04.2013. -

Rukovodstvo Kine radi na tome da ubedi Pjongjang da odustane od vojnog nuklearnog programa, rekao je predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova vojnih snaga SAD Martin Dempsi.

„Odlazim uveren da je rukovodstvo Kine isto kao i mi zabrinuto kretanjem Severne Koreje u pravcu nuklearizacije i balističkih tehnologija, i u Pekingu su nas uverili da rade na tom problemu, kao i mi“, - rekao je Dempsi novinarima na kraju svoje posete Kini.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja podiže barikade na granici sa Južnom

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2013, 12:58

24.04.2013. -..Severna Koreja podiže protivtenkovske barikade na granici sa južnim susedom. U sredu je kineski kanal Peking TV emitovao reportažu u kojoj se vidi kako vojska Severne Koreje podiže velike betonske blokove na pograničnoj teritoriji. Kineski novinari smatraju da se radi o barikadama...

Nastavak na Vostok.rs...

Severna Koreja odustala od vojne parade

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013, 08:33

26.04.2013. -..Vlasti Severne Koreje slave 81. godišnjicu Korejske narodne armije, javljaju u četvrtak južnokorejski mediji. Iz nepoznatih razloga rukovodstvo DNRK je odlučilo da ove godine odustane od vojne parade i testiranja rakete. Prema informacijama južnokorejskih medija, u nastupima povodom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.