Keri: SAD ne žele sukob sa Rusijom zbog Snoudena

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2013, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: SAD ne žele sukob sa Rusijom zbog Snoudena

26.06.2013. -

Državni sekretar SAD, Džon Keri pozvao je Rusiju da ''sačuva mir'' i preda Edvarda Snoudena, koji se optužuje za odavanje tajnih informacija o nadzoru SAD. Keri je izjavio da SAD ne traže ''sukob'' sa Rusijom. Državni sekretar SAD, koji se nalazi u poseti Saudijskoj Arabiji, dao je izjavu ubrzo nakon što je ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov rekao da Rusija neka nikakve veze ni sa Snoudenom, koji rusku granicu nije prelazio, ni sa njegovim kretanjem širom sveta.

Izvor: Glas Rusije, foto: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Rusija i Alžir istomišljenici po pitanju Sirije

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2013

26.06.2013. -..Rusija i Alžir imaju isto mišljenje o tome da, kriza u Siriji treba biti rešena na osnovu principijelnih kriterijuma: sprečavanje krvoprolića, sprečavanje širenja terorističkih pretnji i šverca oružja preko granice, nastojeći na političkom dijalogu, izjavio je danas ministar...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.