Dačić: Cilj Vlade korak bliže EU

Izvor: B92, 12.Feb.2013, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Cilj Vlade korak bliže EU

Beograd -- Premijer Ivica Dačić izjavio da Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji.

"Cilj vlade je korak brže ka EU, jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo", rekao je Dačić na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dana Kriminalističko-policijske akademije.

On je naveo da je zbog toga sadašnja politika koju sprovodi vlada "odbrane Srbije mirnim putem".

"Vreme je da Srbija i u miru pobedi", rekao je Dačić i dodao da će se vlada truditi da "postoji pravda u državi i da se zaštite najsiromašniji građani od teških posledica ekonomske krize".

"Srbija nema pravo da zastane i reforme treba da budu saglasnost svih političkih stranaka, jer partija je mnogo, a Srbija je samo jedna", dodao je srpski premijer.

On je kazao da je politika izolacije doprinela tome da Srbija izgubi određene elemente nacionalnih i državnih interesa i dodao da je vladin cilj da se problem Kosova reši isključivo mirnim putem, odnosno dijalogom, uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

Dačić je dodao da danas postoji više razumevanja za interese Srbije i ocenio da jedino integracija u svetske tokove može odbraniti Srbiju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer: Cilj Srbije - brže ka EU

Izvor: Beta, 12.Feb.2013

BEOGRAD, 12. februara 2013. (Beta) - Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je u utorak da Srbija nema pravo da zastane u sprovodjenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji..."Cilj v.

Nastavak na Beta...

Premijer Dačić: Vreme je da Srbija i u miru pobedi

Izvor: Kurir, 12.Feb.2013

Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo, naveo je Ivica Dačić..BEOGRAD - Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji..."Cilj vlade je...

Nastavak na Kurir...

Cilj Vlade brže ka Evropskoj uniji

Izvor: RTS, 12.Feb.2013

Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji, jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Kriminalističko-policijska akademija obeležila svoj dan. ..Premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema...

Nastavak na RTS...

Premijer: Pitanje direktora policije rešiće se dogovorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2013

BEOGRAD -..Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će pitanje novog direktora policije biti rešeno u dogovoru i da tu neće biti nikavih problema..."Pitanje direktora policije je pitanje koje će se rešavati u redovnom dogovoru i komunikaciji i mislim da tu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.