Utorak, 12.02.2013.

12:29

Dačić: Cilj Vlade korak bliže EU

Premijer Ivica Dačić izjavio da Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji.

Izvor: Beta

Default images

"Cilj vlade je korak brže ka EU, jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo", rekao je Dačić na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini povodom Dana Kriminalističko-policijske akademije.

On je naveo da je zbog toga sadašnja politika koju sprovodi vlada "odbrane Srbije mirnim putem".

"Vreme je da Srbija i u miru pobedi", rekao je Dačić i dodao da će se vlada truditi da "postoji pravda u državi i da se zaštite najsiromašniji građani od teških posledica ekonomske krize".

"Srbija nema pravo da zastane i reforme treba da budu saglasnost svih političkih stranaka, jer partija je mnogo, a Srbija je samo jedna", dodao je srpski premijer.

On je kazao da je politika izolacije doprinela tome da Srbija izgubi određene elemente nacionalnih i državnih interesa i dodao da je vladin cilj da se problem Kosova reši isključivo mirnim putem, odnosno dijalogom, uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

Dačić je dodao da danas postoji više razumevanja za interese Srbije i ocenio da jedino integracija u svetske tokove može odbraniti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: