Premijer: Vlada napravila značajan iskorak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Vlada napravila značajan iskorak

BEOGRAD -

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Vlada Srbije tokom prvih 200 dana rada zabeležila nesporne uspehe, da je učinjen značajan iskorak u ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

On je poručio da Srbija nikada nije bila bliža EU i da nema pravo da zastane na tom putu.

Premijer je rekao da se uspesi vlade u prvih 200 dana ne mogu osporiti, a da reforme i promene koje se sprovode treba da budu rezultat zajedničkih dogovora a ne uslovljavanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Moramo da shvatimo da partija ima mnogo a da je Srbija samo jedna", istakao je premijer.

Dačić je rekao da je vlada kao cilj zacrtala rešavanje problema Kosova i Metohije na pravilan način, uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa, a pre svega Srba koji tamo žive.

Cilj vlade je, kako je dodao, i da Srbiju približi EU - ne zato što je "zaslepljena" veličinom te ideje već, da bi građani živeli bolje.

Pored toga, dodao je Dačić, državne institucije su pokazale odlučnost u primeni reformi neophodnih za bolju budućnost.

Srbija vodi politiku regionalnog mira i stabilnosti a vlada i institucije su pokazale građanima i međunarodnoj zajednici spremnost i odlučnost za beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala,korupcije, terorizma...

"Srbija ne može nazad, mora da nastavi započete integracije u svetske i evropske tokove jer samo tako moramo odbraniti Srbiju. Današnja politika je u stvari odbrana Srbije mirnim putem. U ratovima smo često pobeđivali, a u miru gubili. Vreme je da jednom u miru pobedimo na zadovoljstvo i sreću naših građana", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.