Utorak, 12.02.2013.

12:29

Dačić: Cilj Vlade korak bliže EU

Premijer Ivica Dačić izjavio da Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji.

Izvor: Beta

Default images

"Cilj vlade je korak brže ka EU, jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo", rekao je Dačić na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini povodom Dana Kriminalističko-policijske akademije.

On je naveo da je zbog toga sadašnja politika koju sprovodi vlada "odbrane Srbije mirnim putem".

"Vreme je da Srbija i u miru pobedi", rekao je Dačić i dodao da će se vlada truditi da "postoji pravda u državi i da se zaštite najsiromašniji građani od teških posledica ekonomske krize".

"Srbija nema pravo da zastane i reforme treba da budu saglasnost svih političkih stranaka, jer partija je mnogo, a Srbija je samo jedna", dodao je srpski premijer.

On je kazao da je politika izolacije doprinela tome da Srbija izgubi određene elemente nacionalnih i državnih interesa i dodao da je vladin cilj da se problem Kosova reši isključivo mirnim putem, odnosno dijalogom, uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

Dačić je dodao da danas postoji više razumevanja za interese Srbije i ocenio da jedino integracija u svetske tokove može odbraniti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: