Читај ми!

Cilj Vlade brže ka Evropskoj uniji

Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji, jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Kriminalističko-policijska akademija obeležila svoj dan.

Premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji.

"Cilj vlade je korak brže ka EU jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo", rekao je Dačić na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini povodom Dana Kriminalističko-policijske akademije.

Dačić je naveo da je zbog toga sadašnja politika koju sprovodi vlada "odbrane Srbije mirnim putem".

"Vreme je da Srbija i u miru pobedi", rekao je Dačić i dodao da će se vlada truditi da "postoji pravda u državi i da se zaštite najsiromašniji građani od teških posledica ekonomske krize".

"Srbija nema pravo da zastane i reforme treba da budu saglasnost svih političkih stranaka, jer partija je mnogo, a Srbija je samo jedna", dodao je srpski premijer.

Premijer je rekao da je politika izolacije doprinela da Srbija izgubi određene elemente nacionalnih i državnih interesa i dodao da je vladin cilj da se problem Kosova reši isključivo mirnim putem, odnosno dijalogom, uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

Dačić je dodao da danas postoji više razumevanja za interese Srbije i ocenio da jedino integracija u svetske tokove može odbraniti Srbiju.

Policijska akademija obeležila svoj dan

Dan Kriminalističko-policijske akademije obeležen je dodelom plaketa i priznanja diplomcima te akademije.

Na svečanosti u Zadužbini Ilije Kolarca u Beogradu plaketa "Arčibald Rajs" uručena je premijeru Srbije Ivici Dačiću.

Dekan Kriminalističko-policijske akademije Goran Milošević rekao je da je 8. februar ustanovljen kao dan te akademije u znak sećanja na 1921. godinu kada je započela sa radom prva državna policijska škola kojom je rukovodio kriminolog Arčibald Rajs.

"Akademija je danas jedina visokoškolska obrazovna institucija koja školuje kadrove policije u Srbiji", rekao je Milošević i istakao da Akademija nastoji da bude važan činilac u društvu.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je na svečanosti da ta obrazovna institucija ima suštinski značaj za razvoj društva i da je potvrdila svoj značaj prateći evropske i svetske standarde.

"Dinamična sadašnjost traži da unapredjujete obrazovanje, kao i da stvarate i živite u boljoj budućnosti", kazao je Dačić.

On je zatražio od studenata da izršavaju svoje obaveze i doprinesu da Srbija postane faktor mira i stabilnosti, jaka i poštovana.  Danas je promovisano više od 70 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijske akademije, a najboljima su uručena priznanja i medalje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије