Zaboravljena priča o Kupu: Te godine je zemljoradnička zadruga igrala 1/4 finale, a Partizan dobio Zvezdu 6:0 u finalu!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Okt.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravljena priča o Kupu: Te godine je zemljoradnička zadruga igrala 1/4 finale, a Partizan dobio Zvezdu 6:0 u finalu!

Utakmicom između Žarkova i Partizana u utorak počinje osmina finala Kupa Srbije, dok će Crvena zvezda dan kasnije dočekati BSK iz Borče.

Na papiru lak posao za večite rivale - drugoligaš i trećeligaš! Sve osim prolaska crveno i crno-belih bilo bi ravno senzaciji, ali ne bi trebalo zaboraviti da je Kup takmičenje gde su one česte.

Setite se samo pobede Sevojna nad Zvezdom u polufinalu, ili šokantnih poraza Partizana od BSK-a iz Batajnice i Timoka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Naravno, u pitanju je novija istorija najmasovnijeg fudbalskog takmičenja. Međutim, postoji i ona starija.





Priča nas vodi u 1952. godinu kada se među osma timova plasirao Proleter iz vojvođanskog Ravnog Sela. Tim sastavljen od radnika zemljoradničke zadruge.

U 1/16 finala Vojvođani su bili bolji od Garnizona JNA iz Skoplja, zatim u osmini finala od Jedinstva iz Zemuna, dok su u četvrtfinalu poraženi kod kuće od Radničkog iz Niša (2:6). Klub se danas takmiči u PFL Subotica i zauzima 7. mesto s a23 boda. Navijači su im popularni Gaučosi.

Ta sezona ostaće upamćena i po jednoj od najvećih pobeda Partizana nad Crvenom zvezdom. U finalu takmičenja crno-beli su dobili 6:0.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Zmajevi dočekuju Spartak u kupu Srbije – besplatno na krovu

Izvor: Beta OMS, 24.Okt.2016

Osmina finala kupa Srbije je pred nama, a u sredu 26.10. na "krov" stiže novi rival.Nakon pobede protiv Inđije minimalnim rezultatom 1:0 u prethodnoj rundi, na red dolazi ekipa Spartak Ždrepčeva krv.Meč je zakazan za 14:00., a ulaz za sve ljubitelje fudbala će biti slobodan. Nadamo se da će i...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.