Izvor: HotSport.rs, 04.Maj.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDINI STRANCI: Đenka je bio raspucan protiv Partizana, ali ništa ne bi vredelo da nije bilo Majkovih blokada!

Iako dosta osporavani tokom sezone, ispostavilo se da su upravo stranci, Majk Cirbes i Čarls Dženkins, bili glavni protagonisti Zvezdine istorijske titule u regionalnoj ABA ligi.

Čarls Dženkins proradio je onda kada je to bilo najpotrebnije, zatrpavao je Partizan i Cedevitu dalekim trojkama, dok će se nastup Majka Cirbesa pored povrede u četvrtom meču finala u Zagrebu dugo prepričavati. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ovaj nemačko-američki dvojac nikako ne želi da stavi sebe u prvi plan, već gotovo u glas ističu – mi smo tim!
- Zaista se ne osećam kao heroj. Primio sam injekciju pre meča, ali kada sam počeo da igram, nije bilo problema i samo sam nastavio. Možda to zvuči kao najobičnija fraza, ali mi smo grupa igrača koja je stvarno – tim. Veoma je teško našim protivnicima da igraju protiv nas – skromno, kao i uvek, objašnjava Majk Cirbes.
- imamo Markusa Vilijamsa, koji je sjajan plejmejker i organizator igre, i Bobija Marjanovića kao dominantnog igrača, ali pobeđivali smo i na mečevima na kojima smo igrali bez njih. To je naša prednost, imamo različite igrače koji uvek mogu da iskoče u prvi plan. Recimo, pričaju o tome kako sam igrao protiv Partizana, a da nije bilo Majka i njegovih blokova, znate kada bih imao mogućnost da imam dobru poziciju za šut… A kada ovaj momak napravi blok, nema šanse da ga probiju – hvali svoje saigrače Čarls Dženkins.
Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i titule u ABA ligi, sada se sva pažnja usmerava na nacionalni prvenstvo Srbije u kojoj će Crvena zvezda juriti svoj treći pehar i tripl-krunu ove sezone, što bi bila jedna od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Dženkins i Cirbes ubeđeni su da mogu do tog uspeha.
- Moj cilj je da budem što je moguće bolji igrač, ne samo da unapredim šut za tri poena ili igru u odbrani. A kada igrate protiv momka kao što je Branko Lazić svakog dana, a verujte, on je takav da ne bi dozvolio ni detetu na basketu da ga prođe, onda je sigurno da napredujete – kaže popularni ‘Đenka’, a zatim se osvrće na nastavak sezone:
- Od početka sezone smo odlučili da ne zacrtavamo nemoguće ciljeve… Ređali smo pobede, plasirali se u top 16 Evrolige, onda smo osvojili Kup, sada i ABA ligu, ali ništa još nije gotovo – ističe Dženkins.
Majk Cirbes kaže da će u Zvezdi, pored titula, pamtiti meč u Istanbulu kada je ubijen Marko Ivković Jagoda.
- Definitivno naš prvi meč protiv Galatasaraja nikada neću zaboraviti. Taj i sledeći meč protiv turskog tima u “Areni” kada je sve bilo u znaku sećanja na Marka Ivkovića. To se ne zaboravlja, kao ni osećaj koliko mi je bilo teško posle utakmice u Istanbulu kada smo saznali da je Marko ubijen.
- Što se tiče Superlige, greška bi bila da sada mislimo da ćemo lako da stignemo do trofeja u Srbiji. Igramo protiv odličnih timova, ponovo i protiv Partizana, a oni su veoma dobri. Ne dobri, odlični… Naravno, želimo da osvojimo titulu, to nam je cilj – najavio je Nemac u redovima crveno-belih, Majk Cirbes.
Crvena zvezda meč trećeg kola Superlige Srbije igra u utorak od 19 časova u Pioniru protiv pančevačkog Tamiša.
hotsport.rs  – novosti.rs
The post ZVEZDINI STRANCI: Đenka je bio raspucan protiv Partizana, ali ništa ne bi vredelo da nije bilo Majkovih blokada! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.