Vujošević: Sudije opet pomogle Banvitu

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Sudije opet pomogle Banvitu

Trener Partizana više je pod utiskom toplog prijema na koji je naišao njegov tim, nego poraza u još jednoj drami u okviru Evrokupa.

Foto: MN Press

Partizan je protiv Banvita u Bandirmi odigrao kvalitetan meč, smatra Duško Vujošević.

Milenko Tepić promašio je šut za pobedu, kao protiv Krasnjeg oktjabra u Volgogradu, s tim da je ovog puta ekipa imala produžetak "u džepu". Nažalost crno-belih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u dodatnih pet minuta nije bilo dovoljno elemenata za pobedu.

Postignuta su samo dva poena (Gagić), očigledan je bio manjak ideja i koncentracije, kao i centimetara pod košem, pošto je sa pet ličnih grešaka "ispao" Nikola Milutinov.

Milan Mačvan je zbog - još je nepotvrđeno - lakše povrede ostao u Beogradu, pa je na "četvorci" igrao Luka Bogdanović čak 41 minut. Amerikanac Dejvis, Crnogorac Dragičević i Belorus Veremenko znali su da sve to iskoriste kada je bilo najvažnije - 90:85 (83:83).

Vujošević tom spisku dodaje sudijsku trojku, koja, po njegovom mišljenju, nije dobro obavila posao.

"U odlučujućim momentima, kada se utakmica lomila, nismo našli najbolja rešenja, pre svega u napadu. A, Banvit je toliko dobra ekipa, da pomoć koju su imali od sudija i u Beogradu i ovde, njima zaista nije potrebna i nikome ne služi na čast".

Trener crno-belih je u izjavi zvaničnom klupskom sajtu više pažnje posvetio prijemu od strane Turaka, koji su posle ubistva Zvezdinog navijača Marka Ivkovića u Istanbulu, bili rešeni da ne dozvole nikakvu neprijatnost.

"Na svakom koraku, počev od aerodroma do dvorane, pratila nas je posebna pažnja i toplina ljudi, koji iskreno žale zbog onoga što se desilo u Istanbulu i zbog toga što je jedan Srbin izgubio život".

"Moram da kažem da se ovde oseća kolektivna griža savesti i da je ljudima iz košarke neizmerno žao što se to desilo. Shvataju da taj gubitak ne može da se nadoknadi, ali prepoznaju da je to znak da tako nešto nigde i nikada više ne sme da se desi".

Partizan je u naredna dva kola domaćin Hapoelu i Krasnjem oktjabru, ali pre toga mu predstoji ABA okršaj sa Crvenom zvezdom Telekom, u nedelju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.