Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2016, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Petar Borota – vrhunski golman čiju karijeru su obeležili kiksevi (VIDEO)

U petak je obeleženo šest godina od smrti legendarnog golmana Partizana Petra Borote koji je uprkos svojoj uspešnoj ostao upamćen po tri velika kiksa koja su mu obeležila istu.

Svakako onaj koji je najviše zaboleo navijače Partizana desio se u duelu sa Crvenom zvezdom odigran novembra 1978. godine na stadionu JNA kada je posle jednog duela sa protivničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << igračem u svom petercu Borota pomislio da je arbitar dosudio prekršaj nad njim. Spustio je loptu na zemlju, a kako nije bilo sudijskog zvižduka Miloš Šestić se prikrao i psole jednog driblinga je ćušnuo u gol.

(Izvor: Youtube/CrniGuja)
Na kraju pobeda je pripala crveno-belima koji su trijumfovali sa 3:1, a pored Šestića koji je postigao prvi pogodak strelci su bili Milosavljević i Krmpotić.
Nešto slično Boroti se desilo i nešto ranije u revanš meču Kupa evropskih šampiona sa drezdenskih Dinamom kada je kumovao porazu od 2:0 što je bio identičan rezultat onome iz Beograda, pa su izvođeni penali posle kojih je dalje prošao predstavnik tadašnje Istočne Nemačke.

(Izvor: Youtube/RRStorage)

(Izvor: Youtube/underPARTIZAN)
Nemiran duh nastavio je da ga prati i u inostranstvu, a za sva vremena će ostati upamćen detalj kada je posle odbranjenog penala u dresu Čelsija ušetao sa loptom u gol kako bi podigao svoj kačket. Sudija je naravno pokazao na centar.

(Izvor: Youtube/walker58black)
Nakon OFK Beograda i Partizana u Jugoslaviji i Čelsija i Brentforda u Engleskoj Borota se otisnuo u Portugaliju gde je branio za Portimonense, Boavistu i Porto. Za državni tim nastupio je četiri puta u periodu od 1977. do 1978. godine.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.