(VIDEO) PARTIZAN TROJKOM NAJAVIO DERBI: Crno-beli sa pet bodova prednosti dočekuju duel sa Zvezdom

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PARTIZAN TROJKOM NAJAVIO DERBI: Crno-beli sa pet bodova prednosti dočekuju duel sa Zvezdom

Marković, Šaponjić i Živković strelci u lakoj i ubedljivoj pobedi lidera protiv lučanske Mladosti

Fudbaleri Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu u 23. kolu Superlige Srbije kao domaćini protiv lučanske Mladosti 3:0 (2:0), vratili pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu i napravili lepu uvertiru za "večiti derbi".

Golove za crno-bele postigli su Saša Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ivan Šaponjić i Andrija Živković.

Trener lidera Zoran Milinković nije mogao da računa na povređenog Vladimira Volkova, a na klupi je ostavio Stefana Babovića i Nikolu Drinčića. Ipak, Partizan je odigrao verovatno najbolju utakmicu ovog proleća. Vezni red je delovao brzo i efikasno, pa su se dobre akcije i šanse crno-belih ređale kao na traci. Postigli su tri gola, a mogli su još, dva puta su pogađali okvir gola...

Marković je iskoristio šansu ukazanu ostankom Drinčića na klupi za rezervne i načeo Lučance, a onda je na scenu stupio tandem Šaponjić - Živković. Obojica mladih fudbalera na trećoj uzastopnoj utakmici upisuju se u strelce. Njih dvojica kreirali su pobedu u revanšu polufinala Kupa Srbije protiv Jagodine (2:0), baš kao i trijumf protiv OFK Beograda u prošlom kolu (3:1), kada je Živković dao dva, a Šaponjić jedan gol. Milinkovića i navijače Partizana svakako treba da raduje njihova dobra forma pred gostovanje Crvenoj zvezdi.

I dok se u Ljutice Bogdana diče sjajnom formom Luke Jovića, u Humskoj se uzdaju u Šaponjića i Živkovića.

TOK MEČA

80. minut - Rasplamsala se borba. Gosti žele da postignu bar počasni gol, a crno-beli pokušavaju da iskoriste prostor koji Lučanci ostavljaju pozadi.

69. minut - Ninković je prešao mnogo sa loptom, a onda je vratio do Brašanca, koji je tukao, ali je izblokiran, pa je Partizan dobio deveti korner. Posle kornera ponovo je Brašanc bio u šansi, ali je pogodio Pešiča na gol-liniji.

58. minut - 3:0 - strelac Andrija Živković. Ninković je fantastično ubacio loptu na šest, sedam metara od gola, Živković je pobegao čuvaru i samo je "kresnuo" glavom, golman Krznarić je bio "na noj", ali je ona prošla ispod i završila u mreži.

Većina navijača Partizana sa južne tribine napustila je stadion i zaputila se u halu Pionir gde će crno-beli košarkaši od 21 sat igrati sa Crvenom zvezdom četvrti meč polufinala plej-ofa ABA lige.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

kraj prvog poluvremena - Partizan je igrao dobro, imao apsolutnu dominaciju iz koje je proisteklo dosta šansi i - dva gola. Crno-beli su na odmor ispraćeni aplauzom.

45. minut - Živković je prevario Pešića i ubacio loptu na peterac, ali Saša Ilić nije stigao do nje, jer je Radin intervenisao.

39. minut - Opet se zatresla prečka gola Mladosti. Još jedna lepa akcija crno-belih, Nemanja Petrović je pucao kada se našao iskosa sa leve strane i pogodio prečku.

38. minut - Zanimljiv detalj - sunce je obasjalo teren stadiona u Humskoj, što je bilo neočekivano u ovom tmurnom danu.

29. minut - Saša Ilić je odlično uposlio Živkovića, koji se našao malo iskosa sa desne strane kada je šutirao, a Krznarić je odbranio.

22. minut - Još jedna prilika za domaćina. Ninković je sjajno proigrao Živkovića, čiji je šut iz neposredne blizine blokirao Pešić, a onda je golman Krznarić ukrotio loptu.

21. minut - Darko Brašanac je pogodio okvir gola. Vezista Partizana je glavom sa "prve stative" šutirao glavom posle kornera sa desne strane i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

18. minut - 2:0 - Drugi prvenstveni gol u sezoni (uz jedan u Kupu) postigao je mladi Ivan Šaponjić. Uhvatio je volej Saša Ilić levom nogom, golman Krznarić je odbranio, lopta se odbila na peterac, gde je Šaponjić bio usamljen i glavom je poslao u mrežu.

12. minut - 1:0 - Partizan vodi golom Saše Markovića. Vezista crno-belih je opalio sa više od 20 metara, lopta je zakačila jednog gostujućeg igrača i prevarila golmana Krznarića.

7. minut - Partizan je prvi put zapretio, glavom je šutirao Saša Marković posle centaršuta sa desne strane, ali pored gola.

1. minut - Sudija Danilo Grujić iz Niša je dao znak da utakmica počne.

UVOD

Crno-beli žele da pobedom naprave lepu uvertitu pred "večiti derbi", koji će se igrati sledećeg vikenda, a ujedno i da vrate prednost od pet bodova u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, koja je jučerašnjom pobedom protiv Voždovca razliku samnjila na dva boda.

Lučanci su vezali dve pobede i nalaze se u "mirnoj zoni", sa 29 bodova su daleko od mesta koje vodi u baraž (šest bodova), a naročito od pozicija sa kojih se ispada iz lige (11). Zato su u Beograd na megdan lideru došli rasterećeni.

Partizan i Mladost su se sastajali šest puta u 21. veka i sve utakmice dobili su crno-beli. Jesenas u Lučanima pobedili su 2:1.

Trener domaćina Zoran Milinković ne može da računa na "rovitog" Vladimira Volkova, a na klupi je ostavio standardne prvotimce Nikolu Drinčića i Stefana Babovića, kako bi ih odmorio.

SASTAVI
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Partizan - Mladost 3:0 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2015

Crno-beli žele sa sigurnom bogovnom zalihom da dočekaju okršaj sa Crvenom zvezdom narednog vikenda na stadionu Rajko Mitić..58. minut - Nastavlja Partizan sa odličnom igrom. Sada je na semaforu 3:0, a u listu strelaca se upisao Andrija Živković...NASTAVLJENA JE UTAKMICA!..Apsolutno zaslužena...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.