Mihajlović i Božinov srušili Radnik!

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Božinov srušili Radnik!

Fudbaleri Partizana odigrali su odličan meč u Surdulici i golovima Valerija Božinova i Nemanje Mihajlovića savladali Radnik rezultatom 4:0 (2:0).

Foto: MN Press

Ekipa Radnika je u oba susreta u "regularnom delu sezone" uspevala da stvori dosta problema igračima Partizana, ali takav slučaj nije bio i u utorak u Surdulici!

Partizan je ofanzivnim pristupom i odličnom igrom na sredini terena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uspeo da u potpunosti dominira čitav meč, a ključni momenti susreta desili su se pred kraj poluvremena kada su igrači Ivana Tomića (konačno) počeli da koriste šanse koje stvore pred golom Ristića.

Crno-beli su sa dva gola Valerija Božinova u poslednjih pet minuta prvog poluvremena, a onda i brzopoteznom akcijom koju je u nastavku meča rešio Nemanja Mihajlović, došli do velike prednosti od tri gola razlike, a potom svesno spustili tempo. Talentovani Mihajlović je u poslednjim trenucima utakmice postavio i konačan rezultat.

I to za prvi poraz Radnika na domaćem terenu još od avgusta.

RADNIK - PARTIZAN 0:4 (0:2)

Već od prvog minuta utakmice videlo se da Partizan želi da u ranoj fazi reši meč, pa su brojni napadi po desnoj strani, koje su najčešće inicirali Brašanac i Mihajlović, završavali pokušajima igrača Partizana, ali se Radnik izuzetno dobro branio i uspevao da ih izblokira pre nego što se nađu na putu golmanu Ristiću.

Prvo poluvreme obeležile su i dve sporne situacije pred golom Radnika.

Partizan je u 31. minutu tražio jedanaesterac kada je nakon centaršuta Mihajlovića lopta pogodila Markovića u telo, pa se od njegove ruke odbila u korner. Nekoliko minuta kasnije Vulićević je bio u prodoru, a nakon duela sa Putinčaninom ostao je na travi, a sudija Petar Piper nije pokazao na "belu tačku" ni u jednoj od ove dve situacije.

Kada je delovalo da Partizan neće iskoristiti zaista dobru igru - zablistao je Božinov.

Kontra Mihajlovića po desnoj strani i pas u idealnom trenutku na ivicu kaznenog prostora za precizan šut Bugarina i vođstvo crno-belih. Samo četiri minuta kasnije postigao je i svoj drugi, a 18. gol u sezoni. Sada na odlično dodavanje Brašanca, za gol sa šest-sedam metara.



Izvor: YouTube

Trener Radnika je menjao, ali njegova ekipa nije igrala bolje, štaviše, za petnaestak minuta u drugom poluvremenu Partizan je stvorio još šansi, a nakon najlepše akcije na meču upisao se Nemanja Mihajlović.

Kosović je oduzeo loptu na sredini terena, dodao za Božinova, a Bugarin je iz prve prosledio za Mihajlovića koji je prelepo završio ovu akciju - 3:0.

Tek u poslednjih dvadeset minuta nešto ofanzivniji Radnik. Ristić je pogodio stativu iz slobodnog udarca, Mutavdžić je probao glavom i nogom, ali umesto utešnog pogotka - četvrti u mreži domaćina. Golubović je prošao po desnoj strani i uposlio Mihajlovića za njegov drugi pogodak na meču.

S obzirom na to da je Čukarički poražen od Vojvodine, a da je Partizan na ovom meču osvojio tri boda, crno-beli su se približili "brđanima" u borbi za drugo mesto na dva boda razlike.

N A J A V A

Fudbaleri Partizana i Radnika nisu se sastali nikada do ove sezone, a sada su na putu da odigraju i treći meč.

Crno-beli po drugi put ove sezone gostuju u Surdulici, a ono što je obeležilo duele ovih timova je da je na oba dosadašnja susreta bilo dosta golova. Na prvom meču su Surduličani nadoknadili Partizanovih 2:0 i izjednačili rezultat, dok su pre mesec dana u Humskoj igrači Partizana uspeli da preokrenu rezultat i slave 3:2.

Radnik se uoči ovog kola nalazi na šesto mestu tabele plej-ofa, dok je Partizan zbog slabijih partija "pao" na treće mesto i ima 31 bod, pet manje od Čukaričkog, pa je jasno da im je potrebna pobeda na jugu Srbije da bi pokušali da sustignu "brđane".

Trener Tomić se pred meč obratio novinarima i kazao da očekuje da se Radnik i u ovom meču oslanja na brzonoge fudbalere i da pokuša da do gola dođe preko kontri. On ima malih problema sa "sastavljanjem" odbrane pošto su Nikola Milenković i Ivan Bandalovski suspendovani, a Gogua je povređen.

RADNIK: Ristić - Marković, Vuković, Gojković, Milovanović - Putinčanin, Arsić (Pavlović), Stojanović (Mutavdžić) - Deletić, Ovusu i Stojanović (Jovanović).

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Jovanović, Stevanović, Bogosavac - Everton, Brašanac (Kosović), Ilić (Lukić) - Mihajlović, Golubović i Božinov (Vlahović).

Radnik je uprkos dobrim rezultatima u plej-ofu u prethodnom kolu teško poražen od Radničkog u Nišu - 5:1, dok je Partizan slavio u utakmici 33. kola protiv Borca - 2:0.

MEČ UŽIVO:

90+2' - Mihajlović za 4:0! I kraj!

Odlična kontra crno-belih i prelepo dodavanje Marka Golubovića sa desnog krila za četvrti pogodak Partizana. Ubedljiva pobeda.

89' - Radnik žarko želi utešni gol...

Marković je prošao po desnoj strani, šutirao iz neposredne blizine u Šaranova, a potom u nastavku akcije još jedna prilika, ali je pokušaj Mutadvžića izblokirao Miladin Stevanović.

84' - Mutavdžić pokušava glavom posle prekida, Šaranov je ostao "ukopan", ali lopta odlazi pored njegove desne stative.

77' - Poslednja izmena u Partizanu, Dušan Vlahović menja, danas odličnog, Valerija Božinova. Mihajlović odmah u velikoj prilici, ali sada Ristić izlazi i skraćuje ugao, ništa od drugog pogotka za mladog fudbalera Partizana.

Golman Ristić dobija žuti karton zbog prigovora.

73' - Radnik se tek sada probudio, pa je nakon prodora Ovusua po levoj strani, i prebačene lopte u sredinu, pokušava Putinčanin - preko gola!

70' - Arsić! Prečka!

Jovanović je oboren na dvadesetak metara od gola, a dugo je trajao dogovor igrača Radnika oko toga ko će izvesti prekid, čak se činilo da ni oni nisu sigurni šta su se dogovorili. Arsić je tada preuzeo odgovornost, prebacio živi zid, i pogodio desnu stativu.

Lep pokušaj!

64' - Ovusu se drži za list posle jednog duela sa Vulićevićem, ali nije u pitanju ozbiljnija povreda. Saša Lukić menja Sašu Ilića...

59' - Kosović - Božinov - Mihajlović! GOL!

Sada već veliko vođstvo za Partizan... Crno-beli su izveli sjajan napad iz tri poteza, sve iz prve. Do lopte je na sredini terena došao Kosović, lepo dodao za Božinova na ivici kaznenog, a Bugarin je "špicom" odigrao odmah za Mihajlovića koji lepo šutirao i povećava rezultat.

3:0!



Izvor: YouTube

54' - Golubović je bio u dobroj poziciji...

...ali samo dobroj poziciji. Mladi krilni napadač je napravio pravi "slalom" na ivici kaznenog prostora Radnika, nameštao se na jaču nogu, ali to je bilo presporo, pa bez šuta na kraju dobrog napada.

50' - Prvi grublji start na meču, možda agresivniji Radnik u nastavku?

Milovanović je oštro startovao na Golubovića i dobija žuti karton.

46' - Počinje drugo poluvreme.

Kosović u igri umesto Brašanca, a Mutavdžić u Radniku umesto Stojanovića.

-----------------------------------------------------------------------------

45' - Opet Božinov! 2:0!

Drugi gol bugarskog napadača za tri minuta... Brašanac se sjajno snašao u kaznenom prostoru i sa leve strane poslao loptu za Božinova, a ovaj je uz pomoć Gojkovića savladao Ristića, po drugi put.

Kraj poluvremena!



Izvor: YouTube

41' - GOL! BOŽINOV!

Nemanja Mihajlović je odlično istrčao kontru, prošao po levoj strani, a onda u pravom trenutku poslao odličan pas na ivicu kaznenog prostora, a iako su na lopti "bili" i Saša Ilić i Valerij Božinov, kapiten Partizana je na vreme osetio da mu je saigrač blizu i sklonio se, a Bugarin je preciznim udarcem savladao Ristića.

Može se reći zasluženo vođstvo crno-belih!



Izvor: YouTube

38' - Partizan još jednom traži penal!

Desni bek Miroslav Vulićević je ulazio u šesnaesterac, gurnuo loptu ispred sebe i pokušao da prođe pored Putinčanina, ali je na prvom koraku pao, peti sudija iza gola je odmahivao glavom - čini se da je u pitanju simuliranje.

31' - Partizan traži penal i - ništa.

Bio je u prodoru Nemanja Mihajlović u prodoru po levoj strani, pokušao je da "zavrne" loptu ka saigračima, ali je pogodio Markovića i u ruku. On je bio u klizećem startu, lopta ga je prvo pogodila u telo, a potom se od ruke odbila u korner.

Petar Piper bio je blizu "incidenta" i ništa nije svirao...



Izvor: YouTube

Još jedan šut u okvir gola!

Brašanac je dobio loptu u šesnaestercu, okrenuo Vukovića, ali šutirao u Ristića.

24' - Serija šansi!

Partizan nastavlja sa opsadom gola Radnika, prvi udarac u okvir gola i odlična odbrana golmana Ristića. Brašanac se našao na šest-sedam metara, ali nije bio precizniji...

U nastavku sa gol linije interveniše Vuković... Vulićević je šutirao sa ivice kaznenog prostora!

Pokušaj i Mihajlovića, pored gola... Radnik ne može da se oslobodi pritiska.

17' - Ilić - Božinov - PREČKA!

Najstariji igrač na terenu, kapiten Partizana Saša Ilić, nanizao je nekoliko fudbalera Surdulice u svom prodoru po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a potom poslao idealnu loptu na pet metara odakle je sada Božinov uspeo da šutira, ali je pogodio prečku.

Najbolja šansa do sada...



Izvor: YouTube

14' - Ovusu! Loše!

Duga lopta za napadača iz Gane koji se dobro kretao i prihvatio loptu pored štopera Partizana, želeo je "fudbalski" da završi ovaj napad, ali je njegov šut iz prve završio preko gola Šaranova.

8' - Partizan napada, ali bez opasnog udarca.

Prvo je Brašanac probio po levoj strani i dodao do golmana Ristića, da bi minut kasnije po drugi put prošao po toj strani i na drugoj stativi pronašao Valerija Božinova, ali se on nije snašao i šutirao odmah, pa je Partizan dobio samo korner.

Nakon kornera dug napad i dobro pronalaženje Saše Ilića, koji je video Darka Brašanca u šesnaestercu, ali iako je reprezentativac Srbije iz prve dodao Božinovu, on ni iz ove situacije nije uspeo dobro da šutira.

Deletić uzvraća na drugoj strani, ali daleko od gola...

2' - Partizan već pokušava...

U prvom napadu su crno-beli stigli do protivničkog kaznenog prostora i uspeli da šutiraju u dva navrata, ali su igrači Radnika uspeli da izblokiraju pokušaje Evertona i Saše Ilića. Sledi prekid, ali golman Ristić dobro boksuje nakon centaršuta Mihajlovića.

1' - Utakmica je počela.

Partizan kreće prvi sa centra i napada sa desne na levu stranu.

Meč sudi Petar Piper.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.