Partizan pobedio, ali nije blistao pred derbi (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Feb.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio, ali nije blistao pred derbi (VIDEO)

Fudbaleri Partizana pobedili su čačanski Borac u 23. kolu Superlige i tako ispunli primarni zadatak: održali šest razlike iza Zvezde pred derbi koji je na programu u sledećem kolu (4. mart).

Crno-beli su prikazali mnogo bolju igru od "Zebri" sa Morave, ali krajnji rezultat ne govori u prilog ovoj konstataciji.

Partizan - Borac 2:1 (2:0).

Strelci za tim Marka Nikolića bili su Nebojša Kosović u 26. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i Leonardo iz penala u 34. minutu.

Za goste, u strelce se upisao bivši napadač Zvezde Stefan Mihajlović, i on iz jedanaesterca, u 67. minutu.

Bio je ovo 19. uzastopni meč bez poraza za Partizan i to je činjenica koja može, više od utiska koji su poneli sa ove utakmice, da hrabri sve navijače kluba iz Humske pred nastavak sezone.

- Prvo poluvreme smo odigrali u grču, Partizan je uspeo da nas sabije u prostor od 16 metara i da dolazi do šansi iz kojih je postigao prvi gol - savršeno je objasnio odnos snaga dva tima u prvom delu igre trener Čačana Mladen Dodić.

O drugom golu, koji je Partizan dao iz penala posle prekršaja defanzivca gostiju nad Jankovićem, strateg Borca samo je kratko konstatovao:

- Drugi gol neću da komentaršem.

strong>

Partizan je u prvom poluvremenu zaista bio dominatan i sa time se složio i trener Nikolić.

- Ozbiljno dobar fudbal smo igrali u prvom poluvremenu - rekao je šef struke crno-belih

I zasita, igrači vicešampiona su obigravali ispred kaznenog prostora Borca i bilo je samo pitanje vremena kada će danas odlični Mišić kapitulirati.



Dogodilo se to u 23. minutu kada je Kosović lepo ispratio trk i centaršut Vulićevića, podmetnuo nogu kod prve stative i matirao Mišića.

Leonardo je nedugo potom duplirao prednost Partizana iz penala i malo ko je tada na stadionu mogao i da pretpostavi da će u nastavku utakmice crno-belima pobeda biti ugrožena. Takav utisak se stekao ne samo zbog golova i vođstva, već zbog dominacije, same igre i šansi kojih je bilo sijaset pred golom Čačana.

I u prvih desetak minuta u drugom poluvremenu ništa se nije menjalo: Partizan je napadao, tražio priliku da trećim golom "zatvori" meč, ali je nedostajala realizacija (Đurđević je mnogo nedostajao u navali). I onda, pravo niotkuda - Borac je izjednačio.



Golu Stefana Mihajlovića iz penala prethodio je beg Tijaga i saplitanje Jankovića, pa za sudiju Čepegi Liša nije bilo dileme - pokazao je na "kreč" odakle je sin nekadašnjeg fudbalera Bajerna Radmila bio precizan.

Međutim, Čačani nisu imali snage za nešto više. Igrali su, istina, hrabrije čitavo drugo poluvreme, sa više agresije i kombinatorike na polovini rivala koji je i u poslednjih petnaestak minuta propustio niz solidnih situacija da konačno kruniše bolju igru tokom većeg dela utakmice.

Nije da su crno-beli baš strepeli za pobedu, ali su jednu lagodnu situaciju pretvorili u brigu za navijače koji su na kraju, ipak, odahnuli sa poslednjim sudijskim zviždukom.

PARTIZAN - BORAC 2:1

(Kosović 26, Leonardo 34.p - Mihajlović 67.p)

Superliga, 23. kolo

Bačka – Crvena zvezda 0:3

Javor – Spartak Ždrepčeva krv 2:3

Novi Pazar – Metalac 0:0

Radnički Niš – FK Voždovac 2:0

Čukarički – Mladost 1:1

Partizan – Borac 2:1

Nedelja

Vojvodina – Rad 17

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pobeda Partizana, sledi "večiti derbi"!

Izvor: Mondo, 25.Feb.2017

Crno-beli su zabeležili novu pobedu, ali nimalo lako izvojevanu, iako su već posle 34 minuta vodili sa 2:0. Pred odlazak u Ljutice Bogdana i dalje je šest bodova razlike...Skor 14-3-0 u Beogradu, uz gol-razliku 50:7 u prvenstvenim mečevima, "sluti" na novu laganu pobedu crno-belih nad čačanskim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.